Grad sa srcem

Graz donirao 15 tisuća eura za kupnju stambenih kontejnera

18. veljače 2021. u 10:17

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Stadt Graz/Fischer

Daniel Glunčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji, u utorak je primio donaciju Grada Graza u vrijednosti od 15 tisuća eura, namijenjenu kupnji stambenih kontejnera za stradale u potresu na Banovini.

Važna obavijest za sve one koji putuju u Austriju

Od 15. siječnja 2021. stupa na snagu nova Uredba kojom je ulazak u Austriju načelno moguć samo uz prethodnu online registraciju na poveznicama u nastavku ili ako registracija elektronskim putem nije moguća, putem obrasca (u prilogu) koji je potrebno imati sa sobom prilikom ulaska u Austriju. Njemački jezik Engleski jezik Osim registracije i dalje je […]

Donaciju su uime gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner.

Tom prigodom Grad Graz iskazao je i zahvalnost inicijatorima i sudionicima četiri velika humanitarna konvoja koji su u potresom pogođeno područje dostavili 255 tona humanitarne pomoći, 21 stambeni kontejner te donirali 85 tisuća eura.

Događaju u Gradskoj vijećnici u Grazu prisustvovao je i Nikolaus Hermann, počasni konzul Republike Hrvatske za Štajersku te Brigitte Dubovsky i Ivica Marjanović, jedni od najzaslužnijih organizatora humanitarnih prijevoza.

Sijao je samo ljubav i dobrotu: Ako daješ, daj odmah jer dvostruko daješ

Smrću našeg dragog i dobrog oca Vilima Cecelje završava se i za našu obitelj jedan posebni odsjek života. Izgubili smo u njemu jednog od naših najboljih i najdražih prijatelja, što smo ih ikada imali. Dok smo još bili u Europi, a posebno Salzburgu, bili smo svjedoci stalne brige i ljubavi koju je ovaj uzorni svećenik […]

Upisavši se u Zlatnu knjigu Grada Graza, veleposlanik Glunčić zahvalio se “Gradu sa srcem” i svim građanima Štajerske na vrijednim donacijama, a organizatorima humanitarnih konvoja na nesebičnom angažmanu.