Vijesti iz misije

HKM Beč: Hodočašće u Maria Gugging, upisi na vjeronauk i raspored misnih slavlja

23. rujna 2021. u 5:00

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Beč

Hrvatska katolička misija Beč napominje svojim vjernicima kako od 15. rujna 2021. ponovno vrijedi pravilo nošenja zaštitne FFP2 maske tijekom svete mise te da razmak nije propisan.

Evo kako su katoličke misije u Beču i Dublinu obilježile početak školske i akademske godine

Povodom početka nove školske i akademske godine, Hrvati u Beču i Dublinu prošlu nedjelju posvetili su učiteljima, roditeljima, studentima i učenicima. Fra Marko Vuković i fra Josip Sedlar iz Beča molili su da učenike, studente i učitelje prati Božja blizina i Njegov blagoslov, da dobri Bog štiti i jača sve članove odgojne zajednice te da […]

Hodočašće

U subotu 25. rujna organizirano je hodočašće u Maria Gugging. Okupljanje je u Pötzleinsdorfu u Schlossparku kod posljednje tramvajske stanice – tramvaja br. 41, odakle će vjernici u 9 sati krenuti prema Maria Guggingu, gdje će sv. misa započeti u 16 sati. Zbog koronavirusa neće biti zajedničkog polaska iz crkve.

Vjeronauk

Upisi na novu vjeronaučnu godinu također je najavljen za subotu 25. rujna i to prema sljedećem rasporedu: u 10 sati od 1. do 7. razreda, a u 11 sati 8. razredi – budući krizmanici.

Velika Gospa proslavljena među Hrvatima u Beču

Nakon trodnevne duhovne pripreme, vjernici Hrvatske katoličke misije Beč proslavili su svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo – Veliku Gospu. “Posebno odabranim marijanskim liturgijskim pjesmama počastili smo Gospu. Prije svetih misa u 9, 11 i 18 sati molila se krunica, razmatrali smo slavna otajstva Gospine krunice”, javila je s. Dragana Tomić. Svetu misu u […]

Misna slavlja

U nedjelju 26. rujna u katedrali – Stephansdomu u 10,15 sati bit će slavljena sveta misa za Nedjelju stranaca. Mise u filijalama bit će služene prema sljedećem rasporedu: u Korneuburgu u 11,30 sati, u Ternitzu u 15 sati i u Strasshofu u 15,30 sati.