Zaziv Duha Svetoga

Evo kako su katoličke misije u Beču i Dublinu obilježile početak školske i akademske godine

15. rujna 2021. u 7:39

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Beč

Povodom početka nove školske i akademske godine, Hrvati u Beču i Dublinu prošlu nedjelju posvetili su učiteljima, roditeljima, studentima i učenicima.

Nova školska godina u hrvatskoj Župi sv. Jeronima. Ova priča traje već 48 jeseni

Pri hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu već 48 godina djeluje Hrvatska škola kardinal Stepinac, dopunska škola hrvatskog jezika, povijesti, zemljopisa, pjesme i plesa. Od svojeg osnutka 1973. do danas kroz ovu iseljeničku školu prošle su tisuće hrvatske djece u Chicagu. Njihovi roditelji dovodili su ih i dovode ustrajno, a njihovi učitelji prenose im jezik […]

Fra Marko Vuković i fra Josip Sedlar iz Beča molili su da učenike, studente i učitelje prati Božja blizina i Njegov blagoslov, da dobri Bog štiti i jača sve članove odgojne zajednice te da učini plodnima njihove napore kako bi novi naraštaji napredovali u stjecanju znanja i kršćanskih kreposti.

Roditelje su potaknuli na odgovornost u odgoju djece, a djecu da prepoznaju žrtve svojih roditelja koji se za njih brinu.

“S. Ivana, naša orguljašica, tom prilikom je pripremila pjesme za zaziv Duha Svetoga, a s. Nikolina, voditeljica skupine čitača na misnim slavljima, pripremila je djecu i mlade koji su čitali čitanja i molitvu vjernika za početak školske godine”, javlja s. Dragana iz HKM-a Beč.

I Hrvati iz Dublina u crkvi St. Mary’s molili su za iste nakane…

HKM Dublin

“Kroz prinesene darove i simbole, koje su za vrijeme prikazne procesije prinijeli do oltara sami učenici, molili smo za tolike darove i milosti koje su nam potrebne kako bismo ustrajali na putu odgoja i obrazovanja”, napisali su u HKM-u Dublin.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich krizmano 45-ero mladih

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak podijelio je u subotu 45 sakramenata svete potvrde u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich. Čestitamo krizmanicima i neka ih prati snaga Duha svetoga… Krizmanici u Zürichu Gabriel Aračić, Tonka Babić, Nina Baran, Anna Barukčić, Nina Batinić, Bruno Brisar, Luka Dukić, Dominic Heil, Ivan Herceg, Kristijan Ikić, Mateo Ivičić, Katarina Jurić-Pešić, Ana […]

Na kraju svete mise, voditelj misije blagoslovio je svakog osnovnoškolca, srednjoškolca i studenta, a njihova ih je zajednica darivala prikladnim poklonom.