Veliki tjedan

HKM Beč: Obavijest prvopričesnicima i krizmanicima, raspored liturgijskih slavlja za Uskrs…

1. travnja 2022. u 8:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: s. Dragana Tomić/HKM Beč

Hrvatska katolička misija Beč javlja krizmanicima i učenicima od 3. do 7. razreda da će sveta ispovijed biti 2. travnja u 13.30 sati.

Iznenada preminuo fra Ilija Vrdoljak, voditelj hrvatskih misija u St. Pöltenu, Salzburgu i Beču

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak iznenada je preminuo u subotu 1. siječnja u Franjevačkom samostanu u Rovinju u 73. godini života, 56. godini redovništva i 46. godini svećeništva, izvijestili su iz Provincije. Fra Ilija je rođen 20. ožujka 1949. u Kovačevcima (BiH), od oca Mijata i majke Lucije rođ. […]

S redovnim vjeronaukom u ovoj misiji nastavlja se 22. travnja za one koji su upisani petkom, a 23. travnja za one koji na vjeronauk idu subotom.

Slavlje primanja sakramenta krizme najavljeno je za 21. svibnja 2022. Vjeroučenici koji idu na vjeronauk kod s. Dragane krizmat će se u 9.30 sati, a vjeroučenici koji su kod fra Marka i fra Darka krizmat će se u 12.30 sati.

PRVOPRIČESNICI

Prvopričesnički vjeronauk prije odmora bit će održan još 2. travnja 2022. Neće se održati 9. i 16. travnja. Nastavak se očekuje 23. travnja.

Prva pričest bit će 14. svibnja 2022. Prvopričesnici koji idu na vjeronauk kod s. Nikoline pričestit će se u 10 sati, a vjeroučenici koji su kod s. Ivane i s. Dragane pričest imaju u 12 sati.

Iz Hrvatske katoličke misije Beč donijeli su i raspored liturgijskih slavlja za Uskrs…

Uskrs nije samo posljednje poglavlje Isusova života, nego i posljednje poglavlje povijesti

Što nam je važno? Kada trebamo biti negdje, što je važno za nas? Trčimo, žurimo… Želimo biti tamo! Kada nam se razbole najdraži, ostavljamo sve i trčimo kako bismo im što prije pomogli. Kada hodamo cestom i vidimo da su, posebno djeca ili starci u nevolji, trčimo im pomoći. Kada čujemo za sniženje cijena u […]

VELIKI ČETVRTAK

18,30 sati: MISA VEČERE GOSPODNJE

VELIKI PETAK

18,30 sati: OBREDI VELIKOG PETKA

VELIKA SUBOTA

19 sati: VAZMENO BDJENJE
(blagoslov jela)

USKRSNA NEDJELJA

SV. MISE: 8,30 sati, 10 sati, 11,30 sati (blagoslov jela) i 18 sati

Prozori Veleposlanstva RH u Beču osvijetljeni bojama ukrajinske zastave

Koncertom „Domovini i ljubavi“ u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, u petak je obilježeno 30 godina međunarodnog priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Austrije i Hrvatske. Mladi hrvatski umjetnici iz Beča i Graza, mezzosopranistica Josipa Bainac, pijanist Stipe Bilic, tenor Valentino Blasina i violinistica Paula Rosenberg predstavili su uzvanicima raznovrstan program sastavljen od djela […]

USKRSNI PONEDJELJAK

SV. MISE: 8,30 sati, 10 sati, 11,30 sati i 18 sati