Koncert

Prozori Veleposlanstva RH u Beču osvijetljeni bojama ukrajinske zastave

22. ožujka 2022. u 7:55

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji/Ugur Karakan

Koncertom „Domovini i ljubavi“ u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, u petak je obilježeno 30 godina međunarodnog priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Austrije i Hrvatske.

FOTOGALERIJA: Hrvatska katolička misija Beč proslavila svetkovinu sv. Franje Asiškog

Hrvatska katolička misija Beč svečano je obilježila svetkovinu svetoga Franje Asiškoga, utemeljitelja franjevačke redovničke obitelji. U okviru trodnevnice domaćim fratrima na ispovijedi pomagala su i subraća fra Josip Sedlar i fra Božo Saraf, koji su stigli iz Rima gdje studiraju. Prvoga dana misno slavlje predvodio je fra Marko Vuković koji je ovoga ljeta naslijedio preminulog […]

Mladi hrvatski umjetnici iz Beča i Graza, mezzosopranistica Josipa Bainac, pijanist Stipe Bilic, tenor Valentino Blasina i violinistica Paula Rosenberg predstavili su uzvanicima raznovrstan program sastavljen od djela hrvatskih i austrijskih kompozitora, javlja Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji.

U okviru glazbene večeri u veleposlanstvu se još jednom simbolično željela iskazati podrška i solidarnost Hrvatske s Ukrajinom i ukrajinskim narodom. Prozori u svečanoj dvorani bili su osvijetljeni bojama ukrajinske zastave. Održana je i minuta šutnje za stradale nakon koje su glazbenici izveli ukrajinsku narodnu pjesmu „Jezero u polju“.

Veleposlanik Daniel Glunčić u svom pozdravnom govoru još je jednom podsjetio na težak put Hrvatske prema suverenosti i neovisnosti, “zbog čega Hrvati dobro znaju što znači boriti se za slobodu i samostalnost i duboko suosjećaju s ukrajinskim narodom”.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji/Ugur Karakan

Na riječima podrške, prekrasnom koncertu i ukrajinskoj pjesmi, veleposlaniku i umjetnicima od srca se zahvalio Vitalii Pantus, predstavnik ukrajinskog veleposlanstva, istaknuvši kako su podrška i solidarnost koji dolaze sa svih strana vrijedna potpora Ukrajini.

HKM Beč: Sestra Ivana umjesto sestre Mire

Na redovitom izbornom provincijskom Kapitulu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, s. Mira Bliznac izabrana je u Upravu Provincije, na mjesto zamjenice i prve savjetnice provincijske predstojnice s. Željke Dramac. Kako je sjedište Uprave sestara u Sarajevu, provincijska predstojnica i zamjenica provincijske predstojnice uz još nekoliko sestara borave u takozvanoj provincijalnoj kući u […]

Koncertu su prisustvovali gosti iz područja diplomacije, austrijskog ministarstva vanjskih poslova, kulture, medija, među kojima su bili i veleposlanici Republike Poljske, Republike Latvije, Republike Litve i Republike Sjeverne Makedonije, kao i predstavnici ukrajinskog, njemačkog, rumunjskog, kosovskog i slovenskog veleposlanstva.