Promjene u misiji

HKM Beč: Sestra Ivana umjesto sestre Mire

29. kolovoza 2021. u 22:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: s. Dragana – Časne sestre Mira i Ivana

Na redovitom izbornom provincijskom Kapitulu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, s. Mira Bliznac izabrana je u Upravu Provincije, na mjesto zamjenice i prve savjetnice provincijske predstojnice s. Željke Dramac.

Velika Gospa proslavljena među Hrvatima u Beču

Nakon trodnevne duhovne pripreme, vjernici Hrvatske katoličke misije Beč proslavili su svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo – Veliku Gospu. “Posebno odabranim marijanskim liturgijskim pjesmama počastili smo Gospu. Prije svetih misa u 9, 11 i 18 sati molila se krunica, razmatrali smo slavna otajstva Gospine krunice”, javila je s. Dragana Tomić. Svetu misu u […]

Kako je sjedište Uprave sestara u Sarajevu, provincijska predstojnica i zamjenica provincijske predstojnice uz još nekoliko sestara borave u takozvanoj provincijalnoj kući u tom gradu.

Sestra Mira stoga nakon tri godine djelovanja u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč odlazi u Sarajevo, na Bjelave.

“Na današnjim svetim misama u 9, 11 i 18 sati oprostili smo se od naše sestre Mire. Voditelj misije fra Josip Koren u ime misijske zajednice zahvalio je sestri za sav doprinos koji je kroz protekle tri godine dala ovoj zajednici, počevši od sviranja, dirigiranja, vođenja zborova, predavanja vjeronauka prvopričesnicima i uređenja crkve sve do rada drugih kućanskih poslova. Zahvaljujemo sestri Miri na lijepom zajedničkom suživotu kao i na svoj dobroti i ljubavi koju je darovala ovoj zajednici. Neka je dobri Bog i dalje vodi i blagoslovi njezine putove”, napisala je s. Dragana iz Hrvatske katoličke misije Beč.

s. Dragana Tomić

Fra Josip Koren zatim je predstavio i zaželio dobrodošlicu novoj sestri – Ivani Džambas, koja je došla na mjesto sestre Mire.

Fra Ivica Pečnik napušta Hrvatsku katoličku misiju Beč. Poznato je i gdje će nastaviti svoje djelovanje

Na 19. nedjelju kroz crkvenu godinu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč, fra Ivica Pečnik u koncelebraciji s fra Radovanom Ćorićem, predslavio je tri svete mise. Naime, razlog zašto je upravo fra Ivica imao sve tri mise je njegov odlazak iz Beča. On će Odlukom Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda svoje djelovanje nastaviti na […]

S. Ivana je rodom iz Župe Bučići u Srednjoj Bosni. Po zanimanju je voditeljica crkvenog pjevanja i vjeroučiteljica. U Beč je došla iz Župe Bugojno gdje je djelovala posljednje tri godine.