u crkvi sv. Elizabete

Primopredaja u Hrvatskoj katoličkoj misiji Saarbrücken

5. rujna 2021. u 21:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nedjeljnim euharistijskim slavljem koje je u crkvi sv. Elizabete u Saarbrückenu predvodio nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, članovi misije oprostili su se od dosadašnjega dušobrižnika don Josipa Kajića te iskazali dobrodošlicu novom voditelju don Anti Adžamiću.

Promjena sestara u Mainzu i dolazak novog dušobrižnika u Giessen

U nedjelju tijekom misnog slavlja u crkvi sv. Bonifacija u Mainzu upriličen je oproštaj od pastoralne suradnice s. Dionizije Tomas i uvođenje u službu nove pastoralne suradnice s. Anice Markelić. Misu je predvodio voditelj Hrvatske katoličke misije Mainz fra Jure Zebić u zajedništvu s priorom Dominikanskog samostana u Mainzu fra Franom Prcelom, javlja Živa zajednica. […]

Na misi je sudjelovao i njemački župnik Matthias Schmitz, koji uime Biskupije Trier vodi brigu o zajednicama drugih materinskih jezika, te salezijanac p. Meinolf von Spee, izaslanik njemačkoga salezijanskog provincijala i kućni poglavar salezijanske zajednice u Trieru.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu – don Josip Kajić

I ravnatelj Markić, i župnik Schmitz, i p. von Spee zahvalili su don Josipu za dvogodišnje služenje u ovoj hrvatskoj katoličkoj misiji te mu odali priznanje na uloženom naporu u pastoralu hrvatskih iseljenika u teškom vremenu obilježenom pandemijom. Poželjeli su don Anti dobar i blagoslovljen početak djelovanja u ovoj misiji, obećavši mu potporu i suradnju.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu – don Ante Adžamić