Njemačka

Hodočašće Hrvata iz Stuttgarta, Bad Cannstatta i Feuerbacha u Engelberg

29. siječnja 2024. u 8:13

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička zajednica Stuttgart

Prigodom dobivanja potpunog oprosta od svih vremenitih kazni u svim franjevačkim crkvama od 8. prosinca 2023. do 2. veljače 2024. godine, Hrvatska katolička zajednica Stuttgart organizirala je hodočašće u Engelberg.

Nesvakidašnje hodočašće osmorice Hrvata iz Luzerna

U rujnu su se osmorica vjernika Hrvatske katoličke misije Luzern odvažila na nesvakidašnje hodočašće. Na poticaj Dragana Dovođe, Petar Ramljak, Dragan Slebur, Ivica i Danijel Bilobrk, Ivica Udovičić, Nikola Stojanović i Tomislav Ćuk, biciklima su se zaputili iz Luzerna u Gospino svetište u Lourdes (Francuska). Svoje su dojmove nedavno podijelili s članovima i ove hrvatske […]

Na hodočašću je sudjelovalo 130 vjernika iz Stuttgarta, kojima su se priključili i Hrvati iz Bad Cannstatt i Feuerbach s 50 vjernika i đakonom Ivanom Jelečem.

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart

Okupljeni su prije polaska imali mogućnost za ispovijed u svojim zajednicama. Po dolasku u samostan sve okupljene pozdravio je samostanski vikar, nakon čega je slavljena sveta misa.

Hodočašće u švicarsko nacionalno marijansko svetište

Krajem rujna u švicarskom nacionalnom marijanskom svetištu Einsiedelnu okupili su se mladi Hrvati na 45. Rumenom listu – hodočašću mladih. Bogat molitveno-zabavni program započeo je predavanjem u samostanskoj dvorani koja je bila pretijesna za sve koji su htjeli prisustvovati Božjoj riječi. Na temu „Muško i žensko stvori ih“ – o teologiji tijela na zanimljiv je […]

Uslijedio je zajednički ručak, nakon kojeg su vjernici obišli samostan, izmolili krunicu i krenuli prema Stuttgartu.