La Salette

Hodočašće Hrvatske katoličke misije Pariz. Vjerni Bogu, Gospi i Domovini

28. lipnja 2021. u 10:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Pariz

U subotu je održano hodočašće u marijansko svetište La Salette, u francuskim Alpama. Ove se godine slavi 175 godina od Gospinog ukazanja malim pastirima.

Hodočašće Hrvata Gospi na Birnau

Unatoč pandemiji kao i svim propisanim mjerama i ograničenjima, u posljednju subotu svibnja održano je 49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau, javlja IKA. U svečanoj procesiji iza hodočasničkog barjaka započelo je ovogodišnje hodočašće, praćeno orguljaškom pratnjom i uvježbanim glasovima prigodnog zbora pjesme „Rajska Djevo Kraljice Hrvata“. Pozdrav je uputio fra Dinko Grbavac, voditelj Hrvatske katoličke […]

Na hodočašće su se odazvali hrvatski vjernici iz Lyona, Chamberya, Annecya, Grenobla i Geneve.

Hrvatska katolička misija Pariz

U svetištu je održana ispovijed, nakon čega je uslijedila sveta misa. U prigodnoj propovijedi naglasak je bio na tisućljetnoj vjernosti Hrvata našoj Gospi: majci i kraljici i molbi da i dalje, osobito Hrvati u tuđini, ostanu vjerni Bogu, Gospi i Domovini.

Hrvatska katolička misija Pariz

Nakon misnog slavlja organiziran je piknik uz zajedničko druženje…

Radosna vijest iz Hrvatske katoličke misije Koblenz

Hrvatska katolička misija Koblenz nakon 15 mjeseci ograničenja najavljuje veliko slavlje koje će biti održano 26. rujna 2021. u Trieru, povodom 1600 godina od smrti sv. Jeronima. Ovaj svetac dio svog života proveo je upravo u tom gradu. “Uz proslavu hodočašće bi bilo i zahvala, koju još dugujemo dragome Bogu, za 50 godina naše zajednice […]

“Na kraju jedno veliko Hvala dragom Bogu za prekrasan sunčani dan koji nas je dočekao na 1800 metara nad morem. Hvala dragoj Gospi za sve milosti i darove koje nam je pružila na ovom hodočašću. A hvala i svim župljanima koji su se odvažili doći na ovo sveto mjesto i provesti dan s Bogom, Gospom i sunarodnjacima”, javljaju iz Hrvatske katoličke misije Pariz.