FOTOGALERIJA

Hodočašće u Gospino svetište u Einsiedeln

20. lipnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Sibylle Lovrić-Sep

Dvodnevno međumisijsko hodočašće u Gospino svetište u Einsiedeln okupilo je 8. i 9. lipnja brojne hrvatske vjernike Švicarske.

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen hodočastila Gospi u Einsiedeln

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen iz Švicarske hodočastila je Gospi u Einsiedeln. Sudionike je vozio Krešo Kovačević, a 19-ero djece i 17-ero odraslih zabavljala je Ivana Čogelja s gitarom. “U busu je bilo duhovno, veselo, na dječji način. Mame su pripremile logističku potporu da možemo izdržati do ručka, a u Einsiedelnu nas je čekala hrvatska ekipa […]

Program hodočašća započeo je sakramentom svete ispovijedi u poslijepodnevnim satima. Nakon toga je uz Kalvariju razmatran Kristov križni put, nakon kojeg je slavljena svečana euharistija.

Sibylle Lovrić-Sep

U ime svih misija prisutne je pozdravio fra Antonio Šakota, nacionalni koordinator hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj te opat Urban u ime benediktinskog samostana.

Sibylle Lovrić-Sep

Hodočašće je predvodio i propovijedao mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Prvi je dan završio prigodnom zabavom i druženjem. Nastupio je TS Indigo iz Luzerna. Drugog dana hodočašća započeo je sakramentom ispovijedi. Uslijedilo je zatim vrlo zanimljivo predavanje na temu: „Učinkovitost evanđeoskog navještaja u suvremenom društvu. Ogovaramo li na pitanja koja nam postavljaju ljudi današnjice“.

Biskup Pero Sudar krizmao 67-ero Hrvata u Švicarskoj: Nikada nemojte zaboraviti odakle ste došli

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich slavlje krizme organizirano je u subotu 1. lipnja 2024. Biskup Pero Sudar predvodio je svetu misu pod kojom je krizmao 67-ero kandidata. Koncelebrirali su voditelj misije fra Ivan Prusina i fra Iko Skoko, a fra Goran Azinovć je bio liturgičar. Fra Goran je pripremao kandidate za ovaj sakrament tijekom školske […]

Nakon toga slavljena je svečana sveta misa. Pobožnom ozračju uvelike je doprinio mješoviti međumisijski zbor kojim je ravnala Jelena Kučak-Vujnović, misijska suradnica iz St. Gallena.

Sibylle Lovrić-Sep
Sibylle Lovrić-Sep