Zürich

Biskup Pero Sudar krizmao 67-ero Hrvata u Švicarskoj: Nikada nemojte zaboraviti odakle ste došli

6. lipnja 2024. u 8:51

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hercegovačka franjevačka provincija

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich slavlje krizme organizirano je u subotu 1. lipnja 2024. Biskup Pero Sudar predvodio je svetu misu pod kojom je krizmao 67-ero kandidata. Koncelebrirali su voditelj misije fra Ivan Prusina i fra Iko Skoko, a fra Goran Azinovć je bio liturgičar.

U Zürichu predstavljena nova knjiga fra Ike Skoke. Donosi 621 pitanje koje je Bog postavio u Bibliji!

Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je u subotu predstavljanje knjige fra Ike Skoke „Bog pita“. Voditelj misije Graubűnden/Gonzen/FL fra Zlatko Ćorić vodio program predstavljanja knjige u dvorani župe sv. Feliksa i Regule. Predstavljači su bili dipl. teolog Ante Jelavić, fra Goran Azinović, misionar u Zürichu i fra Marinko Šakota, voditelj misije St. Gallen. Tekstove iz […]

Fra Goran je pripremao kandidate za ovaj sakrament tijekom školske godine. Crkva sv. Felixa i Regule bila je mala za sve sudionike slavlja euharistije pa su mnogi ostali vani.

Krizmanici su pozdravili biskupa i darovali mu cvijeće. Zatim su sudjelovali u misnim čitanjima, molitvi vjernika i prinošenju darove.

Hercegovačka franjevačka provincija

Biskup je ohrabrio krizmanike da obogaćeni darovima Duha Svetoga budu živi svjedoci svoje vjere te da nastave izgrađivati vjernički identitet. Pjevane dijelove mise predvodio je Zbor mladih na čelu s orguljašicom Petrom Hrvačić.

Zürich: Duhovna obnova i koncert Alana Hržice

U crkvi sv. Felixa i Regule u Zürichu, protekli vikend održana je duhovna obnova s gostovanjem poznatog glazbenika i evangelizatora Alana Hržice i njegova tima. Sveta misa slavljena je pod vodstvom patera Mate Anića koji trenutačno obnaša službu kao ravnatelj i glavni urednik Radija Marije u Sarajevu. Nakon mise Alan Hržica održao je duhovni nagovor […]

Na kraju mise jedna krizmanica je zahvalila biskupu na dolasku. Prije završnog blagoslova biskup je zahvalio na pozivu, pozvavši sve prisutne da ne zaborave svoje zavičaje iz kojih su došli u Švicarsku.

Hercegovačka franjevačka provincija