Švicarska

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen hodočastila Gospi u Einsiedeln

16. studenoga 2023. u 8:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen iz Švicarske hodočastila je Gospi u Einsiedeln. Sudionike je vozio Krešo Kovačević, a 19-ero djece i 17-ero odraslih zabavljala je Ivana Čogelja s gitarom.

Jedni bez drugih ne možemo i ne smijemo

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen javlja o hodočašću Gospi na otočić Rheinau, koje je zajednica organizirala početkom rujna. “Neki su došli pješice, a posebno je lijepo što su u toj skupini bili mladi. Slavili smo Boga u sv. misi i imali kratko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu”, piše HKM Thurgau-Schaffhausen na svom Facebooku. Misna čitanja […]

“U busu je bilo duhovno, veselo, na dječji način. Mame su pripremile logističku potporu da možemo izdržati do ručka, a u Einsiedelnu nas je čekala hrvatska ekipa iz Bosne i Hercegovine”, javili su iz ove hrvatske misije u Švicarskoj.

Sudionici su najprije slavili svetu misu, a zatim su prošetali do Dvorane Zwei Raben. Tamo su ih s ručkom dočekali Ivan Barbarić, njegova supruga Ivanka i njegova sestra Mladenka.

Hodočašće u švicarsko nacionalno marijansko svetište

Krajem rujna u švicarskom nacionalnom marijanskom svetištu Einsiedelnu okupili su se mladi Hrvati na 45. Rumenom listu – hodočašću mladih. Bogat molitveno-zabavni program započeo je predavanjem u samostanskoj dvorani koja je bila pretijesna za sve koji su htjeli prisustvovati Božjoj riječi. Na temu „Muško i žensko stvori ih“ – o teologiji tijela na zanimljiv je […]

“Lijepo su nas počastili ručkom i kolačima, pićem i kavom, a mi smo im bili jako zahvalni. Zatim smo prošetali do Kalvarije i razmatrali Križni put i molili za sve vas. Predmolila su djeca i roditelji. Nakon Križnoga puta posjetili smo Panoramu – prikaz Svete zemlje”, naglasili su Hrvati iz Švicarske, koji su se nakon razgledavanja vratili svojim domovima.