Nevin Broz

Hrvat iz Oakvillea postao članom Kolumbovih vitezova

22. listopada 2021. u 7:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Kolumbovi vitezovi utemeljeni su 1882. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i najveća su katolička bratska udruga na svijetu. Dobili su ime po Kristoforu Kolumbu, a posvećeni su načelima dobročinstva, sloge, bratstva i domoljublja.

Sjećanje na moju suprugu: Hoćemo li i mi sagraditi kuću na nebu?

Ja sam Ladislav Krmpotić, Bunjevački Hrvat. Rođen sam u Subotici 1932. godine. Ekonomski fakultet završio sam u Zagrebu. Prebjegao sam u Njemačku 1955., a zatim sam otišao u Kanadu i nastanio se u Torontu. Moja supruga Zlatica r. Banović rođena je 1926. u Sumartinu na Braču, kao prvo od četvero djece. Otac joj je bio […]

Udruga ima više od 1,7 milijuna članova u 14 tisuća odbora, od kojih je 200 organizirano pri sveučilištima. Članstvo je otvoreno samo muškarcima starijima od 18 godina, katolicima i vjernicima.

Župljanin Župe Presvetog Trojstva iz Oakvillea Nevin Broz ovih je dana postao članom spomenutog udruženja.

Krizma u Hamiltonu, Mississaugi i Oakvilleu: Sada svoju vjeru trebate javno svjedočiti i po njoj živjeti

Po polaganju ruku nadbiskupa mons. Petra Rajiča, u tri hrvatske župe u Kanadi brojni krizmanici primili su sakrament svete potvrde. ŽUPA SVETOGA KRIŽA U HAMILTONU Ovogodišnji krizmanici su: Luca D., Martina M., Niko P., Petar B., Šimun D., Dina G., Anastazia V., Marta B., Ana P., Ivona I., Daniela C., Ana J., Maja S., Sandra […]

“Od srca mu čestitamo da bude uspješan i zadovoljan u svojim nastojanjima na opće dobro svih. Živio”, javljaju iz te hrvatske katoličke župe u Kanadi.