CSYPA

Hrvati iz Berna žele promovirati ulaganja u Lijepu Našu. Okupili su bankare, inženjere, menadžere…

2. listopada 2021. u 21:45

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Croatian-Swiss Young Professionals Association

Danas je u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bernu, na čelu s veleposlanicom Andreom Bekić, održana glavna skupština udruge Croatian-Swiss Young Professionals Association (CSYPA).

Hrvatska zajednica u Rimu proslavila svoga nebeskog zaštitnika

Hrvatska rimska zajednica i Papinski hrvatski zavod svetoga Jeronima u Rimu proslavili su u četvrtak svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Jeronima, javlja IKA. Svečano euharistijsko slavlje na hrvatskom jeziku u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima predvodio je mons. Tomislav Đukez, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, službenik u Državnom tajništvu Svete Stolice. Uz rektora Zavoda i crkve Marka Đurina, […]

“Cilj novoosnovane nevladine organizacije je promicanje hrvatskog identiteta, kulturnih odnosa te sportskih i poslovnih poslova veza između Hrvatske i Švicarske”, piše u priopćenju.

CSYPA okuplja mlade talente hrvatskog porijekla iz kulturnog, sportskog, ekonomskog, financijskog i institucionalnog svijeta koji imaju odnose s obje zemlje.

Jedan od ciljeva je i omogućiti mladim ljudima hrvatskog porijekla lakše snalaženje i integraciju u švicarskom društvu, ali i ukazati im na mogućnostima života i ulaganja u Hrvatskoj.

Upoznavanje, povezivanje i razmjena iskustava Hrvata u Milanu

Na inicijativu Stjepana Ribića, generalnog konzula Republike Hrvatske u Milanu, u subotu je organizirano druženje milansko-hrvatske zajednice, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Susretu je prethodilo euharistijsko slavlje na hrvatskom jeziku koje je predvodio p. Ivica Karlo Lapić iz redovničke zajednice Milosrdne braće. Tim povodom hrvatska zajednica prisjetila se preminule svoje dugogodišnje predsjednice Snježane […]

“Među članovima udruge su bankari, inženjeri, menadžeri, doktorandi te institucionalni dužnosnici. Novi članovi su dobro došli”, navedeno je u priopćenju ove udruge.