Stotinjak katolika

Upoznavanje, povezivanje i razmjena iskustava Hrvata u Milanu

30. rujna 2021. u 8:31

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Na inicijativu Stjepana Ribića, generalnog konzula Republike Hrvatske u Milanu, u subotu je organizirano druženje milansko-hrvatske zajednice, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Hrvati iz San Pedra financiraju učenike obrtničkih i deficitarnih zanimanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Svečana dodjela stipendija za učenike/ce obrtničkih i deficitarnih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2021/2022. godinu, održana je protekli vikend u Dubrovniku. Stipendije dodjeljuje udruga Libertas Foundation iz San Pedra u Kaliforniji, iz fonda Ante i Evelyn Mrgudić. Ove godine u njihovo ime predsjednik udruge Niko Hazdovac uručio je 12 stipendija. Dobitnici su učenici iz Konavala, Župe […]

Susretu je prethodilo euharistijsko slavlje na hrvatskom jeziku koje je predvodio p. Ivica Karlo Lapić iz redovničke zajednice Milosrdne braće. Tim povodom hrvatska zajednica prisjetila se preminule svoje dugogodišnje predsjednice Snježane Susović Hefti.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Misno slavlje svojim pjevanjem obogatila je Maria Čuro koja je za ovu priliku doputovala iz Livorno Ferrarisa iz regije Piemonte. Prisutnima se na kraju obratio generalni konzul Ribić, istaknuvši nastojanja da se u Milanu ovakva druženja organiziraju barem jednom mjesečno.

Hrvati iz Trsta donirali HGSS-u 23 tisuće eura

Hrvatska zajednica u Trstu/Comunita Croata di Trieste, među ostalim svojim aktivnostima, vrlo je uspješno angažirana i na humanitarnom planu, doniranjem potrebne opreme ustanovama i službama koje skrbe o zdravlju i sigurnosti građana u Hrvatskoj, javlja Hrvatska matica iseljenika. Nakon vrijedne donacije Klinici za neonatologiju u Petrovoj, u Zagrebu, teško stradaloj u potresu, u vidu materijala, […]

Na misi je sudjelovalo stotinjak hrvatskih katolika, a na kasnijem druženju na otvorenom pridružilo im se još dvadesetak hrvatskih državljana. Svi prisutni pokazali su oduševljenje inicijativom. Važno je napomenuti da se okupio veći broj mladih ljudi, studenata i osoba koje su došle raditi iz domovine u razne talijanske banke i tvrtke, tako da im je ovo druženje pomoglo da se upoznaju, povežu i razmjene iskustva.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Događaju su prisustvovale i Ana Leko i Sanja Vukmirović, učiteljice hrvatske nastave u Milanu, koje već drugu godinu vrlo uspješno vode školu, kao i Silvio Ziliotto kojemu je na inicijativu konzulata od ove akademske godine povjeren tečaj hrvatskog jezika i kulture na prestižnom Katoličkom sveučilištu Svetoga Srca u Milanu.

U Rešetarima održan susret pjesnike iz iseljeništva i domovine

“Traganje za poetskom riječi započinje u duši svakoga onoga koji mišlju pokušava obuhvatiti svjetove, nadahnućem želi opjevati ovo naše postojanje i zagledati se u ono nepoznato, a tako privlačno, što se krije ljudskim očima, što je daleko od naše spoznaje, što tek naslućujemo”, piše u prvoj rečenici predgovora 24. zbornika pjesama Rešetaračkoga susreta pjesnika, jedinstvene […]

Ovo hrvatsko druženje sa svetom misom nastavak je susreta održanih 6. lipnja u Torinu i 18. srpnja u Selvaggiu.