Rust

Hrvati iz Frankfurta na izletu u zabavnom parku

6. srpnja 2022. u 10:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Čak 168-ero djece i mladih Hrvatske katoličke župe Frankfurt, u pratnji svojih vjeroučitelja fra Petra Komljenovića, fra Kristijana Šilića, s. Pavlimire Šimunović i s. Filipe Smoljo, boravilo je u subotu na jednodnevnom izletu u Europa-Parku. Podršku u pratnji pružilo je i nekoliko roditelja.

Poseban dan u Frankfurtu: Na bijelim hostijama ispisana su imena 76-ero mališana

Pod geslom „Isus – kruh života“ u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u subotu je proslavljena prva sveta pričest. S. Filipa Smoljo marljivo je tijekom vjeronaučne godine pripremala 76 djevojčica i dječaka kako bi prvi put mogli pristupiti k stolu Gospodnjem i biti sudionici Njegove gozbe. Radost i ljepotu ovog trenutka uveličao je lijepo ukrašen oltar […]

Nakon dvije pandemijske godine, tri autobusa i župni kombi krenuli su u ranim jutarnjim satina prema Rustu, gradiću u pokrajini Baden-Württemberg. Uz molitvu, dobro raspoloženje i radosno iščekivanje, vožnja je brzo prošla.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

U poznatom zabavnom parku, punom različitih atrakcija koje su tematski smještene u različite države, svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Silver Star, Blue Fire, Atlantica-SuperSplash ili Volentarim – samo su neke od poznatih zanimljivosti čije korištenje podiže adrenalin i raspoloženje do vrhunca.

Hrvati iz Frankfurta na izletu u poznatom svetištu Marienthal

Proteklu subotu u sklopu duhovne obnove povodom svetkovine sv. Franje, mjesno bratstvo OFS-a i članovi Frame u Frankfurtu, na poziv braće i sestara iz HKŽ-a Wiesbaden, organiziralo je izlet u poznato Marijansko svetište Marienthal. Svetište je nastalo 1309. godine ozdravljenjem slijepog lovca Heckera Henna koji je moleći se ispred čudotvorne slike Gospe od Milosti progledao. […]

“Unatoč vrućini, dan je protekao u najboljem redu i na veliko zadovoljstvo svih sudionika. Umorni, ali zadovoljni svi su sretno stigli svojim domovima. I da, izlet vrijedi dogodine ponoviti, posebno kad se zna da Europa-Park sljedeće godine planira otvoriti novi tematski dio koji će nositi ime naše domovine”, javljaju iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt.

Hrvatska katolička župa Frankfurt