U katedrali sv. Bartolomeja

Hrvatska katolička župa Frankfurt obilježila svoj dan

14. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa proslavila je u nedjelju na svetkovinu Presvetog Trojstva svoj 57. dan.

U Frankfurtu krizmano 124-ero Hrvata

U prošlu subotu 124-ero mladih iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt primili su sakrament svete potvrde koji im je podijelio mons. Ivan Štironja, Kotorski biskup. U nadahnutoj propovijedi biskup je pozvao mlade krizmanice i krizmanike da ostanu vjerni Kristu i Crkvi, neustrašivo noseći među svijet svoju vjeru i istinski živeći Kristovu zapovijed ljubavi… „Ljubite jedni druge […]

Svečana misa održana je, kao i svake nedjelje, u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu. Predvoditelj misnog slavlja bio je župnik fra Petar Komljenović, a u koncelebraciji su bili don Ivica Komadina, delegat dušobrižničkog ureda, te župni vikari fra Frano Milanović Litre i fra Kristijan Šilić.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Prostor oko oltara obogatilo je 11-ero ministranata i nekoliko mladih iz folklorne skupine “Croatia Ensemble” odjevenih u narodnu nošnju. Svečanost mise pjesmom je uveličao zbor “Mato Lešćan” pod vodstvom sestre Pavlimire Šimunović, a uz orguljašku pratnju Lovre Ivoševića.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

U prigodnoj propovijedi voditelj misije fra Petar Komljenović izrazio je velike riječi hvale svom narodu koji je unatoč ograničenjima za vrijeme pandemije koronavirusa ostao vjeran svojoj Katoličkoj Crkvi.

“I ne samo da je ostao vjeran, nego su se u tim teškim vremenima čak formirale i neke nove župne aktivnosti koje našu župu čine još bogatijom”, naglasio je fra Petar.

Novi župnik u Frankfurtu: Vjerujem da ćemo kvalitetnom suradnjom imati blagoslovljeno i bogato vrijeme

Izdvajamo iz 2020. godine – fra Petar Komljenović, franjevac Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, uveden je 1. ožujka u službu župnika Hrvatske katoličke župe Frankfurt. Ovaj mladi svećenik u uvodnoj riječi istaknuo je kako je to dan velike radosti za zajednicu jer je nakon dugo vremena dobila novog župnika. “Trudit ću se […]

Na kraju svete mise voditelj misije okupio je svu djecu oko oltara s ljiljanima u ruci i udijelio im Božji blagoslov. Zatim su se vjernici uputili u prostorije Hrvatskog centra na druženje i ručak, koje je pjesmom i igrokazom obogatio dječji zbor.

Hrvatska katolička župa Frankfurt