Susret za pamćenje

Hrvati iz Frankfurta na izletu u poznatom svetištu Marienthal

5. listopada 2021. u 16:51

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Franjevački Svjetovni Red Hrvatske katoličke Župe Frankfurt

Proteklu subotu u sklopu duhovne obnove povodom svetkovine sv. Franje, mjesno bratstvo OFS-a i članovi Frame u Frankfurtu, na poziv braće i sestara iz HKŽ-a Wiesbaden, organiziralo je izlet u poznato Marijansko svetište Marienthal.

Veliko misijsko hodočašće u Trier: Hrvati su bili ponosni!

Skupina od 160 članova Hrvatske katoličke misije Koblenz jučer je hodočastila u biskupijsko sjedište, prekrasni drevni njemački grad Trier. Tamo je proslavljeno 1600 godina od smrti sv. Jeronima, sveca koji mjestom rođenja (Dalmacija) i mjestom boravka (Trier) povezuje našu domovinu s Biskupijom kojoj misija pripada. Nakon zajedničkog fotografiranja pred jednom od najvažnijih znamenitosti Triera – […]

Svetište je nastalo 1309. godine ozdravljenjem slijepog lovca Heckera Henna koji je moleći se ispred čudotvorne slike Gospe od Milosti progledao. Plemić Hans Schaffrait 1313. izgradio je kapelicu za tu Pietu. Nakon velikog broja hodočasnika i brojnih novih ozdravljenja, na tome mjestu je 1326. sagrađena crkva koja je posvećena na Malu Gospu 8. rujna 1330.

Polazak je bio ispred hrvatskog centra u Frankfurtu. Na put je krenuo 31 vjernik iz OFS-a s duhovnim asistentom fra Petrom Komljenovićem, kao i 16 framaša s njihovim duhovnim asistentom fra Kristijanom Šilićem.

Hodočašće Hrvatske katoličke misije Pariz. Vjerni Bogu, Gospi i Domovini

U subotu je održano hodočašće u marijansko svetište La Salette, u francuskim Alpama. Ove se godine slavi 175 godina od Gospinog ukazanja malim pastirima. Na hodočašće su se odazvali hrvatski vjernici iz Lyona, Chamberya, Annecya, Grenobla i Geneve. U svetištu je održana ispovijed, nakon čega je uslijedila sveta misa. U prigodnoj propovijedi naglasak je bio […]

U Marienthalu su ih dočekali braća i sestre iz župe Wiesbaden sa svojim župnikom fra Kristijanom Montinom. Nakon kratkog upoznavanja i tople jutarnje kave uz čašicu razgovora, krenuli su prema vanjskom oltaru ispred crkve, gdje je započeo program s klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio Fra Kristijan s mladima iz Frame, uz duhovne pjesme u izvedbi brata Stjepana.

Uslijedilo je misno slavlje koje je predslavio fra Petar u koncelebraciji s fra Kristijanom. Kao malo iznenađenje, nakon mise braća iz bratstva priredili su kratki igrokaz iz Franjinog života.

Pri samom kraju duhovne obnove slijedio je križni put sv. Leonarda Portomauricijskog, kojeg su predmolili fra Petar, sestre iz OFS-a i mladi iz Frame, uz pjevanje fra Kristijana.

Hrvatska katolička misija Koblenz javlja sve detalje o hodočašću u Trier

Hrvatska katolička misija Koblenz hodočastit će 26. rujna 2021. u Trier, gdje sudjelovati na svečanoj proslavi 1600 godina smrti našeg sunarodnjaka sv. Jeronima. Autobus polazi u 6.30 sati ispred crkve sv. Franje; Koblenz Goldgrube; Overbergerplatz. U 9.30 sati je ulazak u katedralu, a u 10 sati svečana sv. misa nakon koje će možda uslijediti susret […]

“Nakon zajedničkog slikanja i kratkog druženja, sretni što smo upoznali novu braću i sestre, uputili smo se okrijepljeni i duhovno i tjelesno našim kućama. Ovim putem želimo se još jednom od svega srca zahvaliti svoj braći i sestrama koji su sudjelovali u organizaciji cijelog susreta, posebno braći i sestrama iz župe. Wiesbaden”, javlja Franjevački Svjetovni Red Hrvatske katoličke Župe Frankfurt