Prva sveta pričest

Poseban dan u Frankfurtu: Na bijelim hostijama ispisana su imena 76-ero mališana

15. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Pod geslom „Isus – kruh života“ u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u subotu je proslavljena prva sveta pričest.

Hrvatska katolička župa Frankfurt obilježila svoj dan

Hrvatska katolička župa Frankfurt nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa proslavila je u nedjelju na svetkovinu Presvetog Trojstva svoj 57. dan. Svečana misa održana je, kao i svake nedjelje, u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu. Predvoditelj misnog slavlja bio je župnik fra Petar Komljenović, a u koncelebraciji su bili don Ivica Komadina, delegat dušobrižničkog […]

S. Filipa Smoljo marljivo je tijekom vjeronaučne godine pripremala 76 djevojčica i dječaka kako bi prvi put mogli pristupiti k stolu Gospodnjem i biti sudionici Njegove gozbe. Radost i ljepotu ovog trenutka uveličao je lijepo ukrašen oltar ispred kojeg su se prostirale bijele hostije s upisanim imenima svakog prvopričesnika.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Vidno uzbuđeni i s čistom djetinjom radošću strpljivo su čekali na taj veliki trenutak dok su se tijekom euharistijskog slavlja izmjenjivale molitve, pjesme i recitacije u kojima su i prvopričesnici aktivno sudjelovali.

Novi župnik u Frankfurtu: Vjerujem da ćemo kvalitetnom suradnjom imati blagoslovljeno i bogato vrijeme

Izdvajamo iz 2020. godine – fra Petar Komljenović, franjevac Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, uveden je 1. ožujka u službu župnika Hrvatske katoličke župe Frankfurt. Ovaj mladi svećenik u uvodnoj riječi istaknuo je kako je to dan velike radosti za zajednicu jer je nakon dugo vremena dobila novog župnika. “Trudit ću se […]

Pjesmom ih je pratio dječji župni zbor uz glazbenu pratnju Antonije Lončar i Ane Marelje, a pod ravnanjem s. Pavlimire Šimunović. Svečanosti proslave pridonijeli su i folkloraši koji su budno pazili da sve protekne u najboljem redu.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Petar Komljenović uz koncelebraciju fra Frane Milanovića Litre i fra Kristijana Šilića.

U nadahnutoj i djeci pristupačnoj propovijedi fra Petar je malim slavljenicima približio tajnu po kojoj vjerujemo da je Isus kruh života i po kojoj, blagujući Njegovo tijelo, i mi s Njim postajemo jedno. Upozorio je i na opasnost koja dolazi od sotone koji se svim silama trudi odvratiti vjernike od Isusa i navesti ih na zlo. To je ujedno bio i uvod u obnovu krsnih obećanja.

U Frankfurtu krizmano 124-ero Hrvata

U prošlu subotu 124-ero mladih iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt primili su sakrament svete potvrde koji im je podijelio mons. Ivan Štironja, Kotorski biskup. U nadahnutoj propovijedi biskup je pozvao mlade krizmanice i krizmanike da ostanu vjerni Kristu i Crkvi, neustrašivo noseći među svijet svoju vjeru i istinski živeći Kristovu zapovijed ljubavi… „Ljubite jedni druge […]

Dao dragi Bog da jasno „NE“ sotoni i njegovim napastima i još jasnije „DA“ Isusu, vjeri i Crkvi naših prvopričesnika jednako glasno odzvanja tijekom cijelog njihova života kao što je danas odzvanjalo crkvom sv. Ante!