Njemačka

Hrvati iz Freiburga uspješni na sportskom turniru u Singenu

10. srpnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Sportski susret u organizaciji Koordinacije Ulm održan je u prošlu subotu u Singenu. Sudjelovalo je 240-ero učenika (ukupno 22 nogometne i 12 ekipa sportskih igara).

Obitelj Subašić iz Freiburga proslavila 50 godina braka: Mi smo generacija koja se ne razvodi zbog svake sitnice

Ante Subašić i Mara rođ. Pušić u subotu su u Freiburgu proslavili svoj zlatni pir. Tim povodom euharistijsko slavlje u crkvi Braće Klaus predvodio je Michael Wilhelm, a na misi su se okupili članovi obitelji te prijatelji bračnog para Subašić. Mara i Ante vjenčali su se 28. siječnja davne 1973. Prije 50 godina izrekli su […]

Nogomet je održan u tri, a sportske igre u dvije kategorije. Ekipe iz Freiburga nastupale su u obje kategorije nogometa i sportskih igara. U nogometu su se natjecale ekipe Nezaustavljiva sila, Freiburška ekipa, Lovci na golove i Vatrene lopte, a u sportskim igrama sudjelovale su djevojčice u ekipama Slatki i Savršeni miks.

Natjecateljski duh bio je sveprisutan i djeca su dala sve od sebe što je rezultiralo brojnim osvojenim peharima i medaljama. U sportskim igrama pobjednički tron pripao je Freiburgu u obje kategorije, za one mlađe i starije dobne skupine.

Posebna procesija u kojoj sudjeluju Hrvati iz Freiburga: Obucite narodne nošnje i učinite proslavu svečanijom

Nakon posljednje tri godine tijekom koje se tijelovska procesija nije mogla održati zbog pandemije koronavirusa, Hrvati iz Freibruga sa zadovoljstvom ponovno mogu pozvati vjernike na slavlje u izvornom obliku. Dojmljiv znak ovoga blagdana je procesija u kojoj se nakon bogoslužja u središte nosi monstranca s posvećenom hostijom. U Freiburgu središnja proslava Tijelova održava se u […]

U nogometu, kao i svake godine, djeca su pokazala ogroman talent, ustrajnost i borbenost. Od nogometnih ekipa u kategoriji najmlađih (2014. – 2017.), drugo mjesto zauzela je ekipa Lovci na golove, dok su Vatrene lopte u kategoriji (2010. – 2013.) osvojile treće mjesto. U kategoriji najstarijih igrača (2005. – 2009.) četvrto mjesto odnijela je Freiburška ekipa, dok je Nezaustavljiva sila zauzela drugo mjesto.

Razigravanje ekipa potrajalo je gotovo cijeli dan, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika po kategorijama i dodjela osvojenih odličja.

Dubrovački biskup krizmao 57-ero Hrvata u Freiburgu i Bad Säckingenu

Iz ruku dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića sakrament svete potvrde u subotu i nedjelju u Freiburgu i Bad Säckingenu primilo je 57-ero krizmanika. Biskup je u subotu predvodio misno slavlje u crkvi Srca Isusova u Freiburgu kada je 39-ero mladih primilo sakrament svete potvrde. Sljedeći dan u Bad Säckingenu krizmao je 18-ero mladih. Misnim slavljen […]

Natjecatelji i roditelji obogaćeni novim iskustvom i stečenim uspomenama radosno su se vratili svojim domovima. Atmosfera u autobusu bila je slavljenička. Kako i ne bi jer se ovakvim događajima ne slave samo pobjede, već i zajedništvo i prijateljstva.