Obnova nakon potresa

Hrvati iz Ludwigshafena poslali dva šlepera namještaja za crkvu

25. veljače 2021. u 10:09

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen poslali su prošli vikend dva šlepera puna crkvenog namještaja iz desakralizirane crkve Sv. Norberta u Kaiserslauternu kao pomoć pri obnovi nakon nedavnih potresa župi Pešćenica.

Zanimljiva korizmena akcija Hrvatske katoličke misije Beč. Traže se kumovi

Hrvatska katolička misija Beč u suradnji s Hrvatskim domom započela je korizmenu akciju prikupljanja novčanih sredstava za potresom ugrožene obitelji na Banovini. “Pokušat ćemo skupiti što više kumova, dakle obitelji koje se obvezuju sa 100 eura mjesečno na godinu dana pomagati jednoj obitelj iz ugroženog područja”, rekao je fra Josip Koren, voditelj tamošnje katoličke misije. […]

Humanitarna akcija organizirana je na poticaj Ante Vasilja koji je pastoralni suradnik u toj misiji te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja misije. U posredovanju je, uime Hrvatskog Caritasa, sudjelovao Boris Peterlin koji je spojio darivatelje i potrebite.

Podsjetimo, nedavni potresi teško su oštetili brojne crkve u Sisačkoj biskupiji, a župa Uznesenja BDM u Pešćenici privremeno je ostala bez svoje crkve, budući da je nakon dva pregleda statičara označena kao opasna za upotrebu.

Graz donirao 15 tisuća eura za kupnju stambenih kontejnera

Daniel Glunčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji, u utorak je primio donaciju Grada Graza u vrijednosti od 15 tisuća eura, namijenjenu kupnji stambenih kontejnera za stradale u potresu na Banovini. Donaciju su uime gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner. Tom prigodom Grad Graz iskazao je i zahvalnost […]

Zbog toga župa ima svoj liturgijski prostor u filijalnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Donjem Vukojevcu koja je još uvijek u izgradnji, stoga nije imala sav potreban liturgijski inventar. Ovom donacijom, ne samo da je opremljena crkva u Donjem Vukojevcu, već će se moći pomoći barem još dvije župe u Sisačkoj biskupiji da što prije opreme svoje privremene liturgijske prostore.