Pomoć Banovini

Zanimljiva korizmena akcija Hrvatske katoličke misije Beč. Traže se kumovi

24. veljače 2021. u 9:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH/F. Klen

Hrvatska katolička misija Beč u suradnji s Hrvatskim domom započela je korizmenu akciju prikupljanja novčanih sredstava za potresom ugrožene obitelji na Banovini.

Pismo našoj dijaspori u Njemačkoj: Iskazujemo dužnu ljudsku i kršćansku zahvalnost

Nakon završetka prikupljanja pomoći za potresom porušenu Banovinu, voditelj Hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež uputio je sljedeće pismo zahvale vjernicima i svima onima koji su sudjelovali u akciji. “Draga braćo i sestre, cijenjeni donatori! Snažan potres koji je pogodio središnji dio Hrvatske, velik dio Sisačke biskupije, potaknuo je mnoge ljude u domovini i […]

“Pokušat ćemo skupiti što više kumova, dakle obitelji koje se obvezuju sa 100 eura mjesečno na godinu dana pomagati jednoj obitelj iz ugroženog područja”, rekao je fra Josip Koren, voditelj tamošnje katoličke misije.

Za te potrebe izrađeni su i dvojezični info-listići. Dobri ljudi, podijelite ih…

PR
PR

“Preko mjesnih župnika u domovini pronaći ćemo obitelj kojoj je pomoć potrebna. Vašu donaciju prebacit ćemo obitelji u potrebi”, dodao je voditelj Hrvatske katoličke misije Beč.

Graz donirao 15 tisuća eura za kupnju stambenih kontejnera

Daniel Glunčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji, u utorak je primio donaciju Grada Graza u vrijednosti od 15 tisuća eura, namijenjenu kupnji stambenih kontejnera za stradale u potresu na Banovini. Donaciju su uime gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner. Tom prigodom Grad Graz iskazao je i zahvalnost […]

Odgovore na sva pitanja možete dobiti putem e-mail adrese: josip.koren.ofm@gmail.com ili tel. +4369917291735.