La Salette

Hrvati iz Lyona i Nice hodočastili u francuske Alpe

19. rujna 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U marijanskom svetištu u La Salette u francuskim Alpama, u subotu je održano hodočašće hrvatskih katolika koji se okupljaju u HKM-u Lyon i Nica, a sudjelovalo je i nekoliko vjernika iz Zapadne Švicarske.

Hodočašće HKM-a Singen-Villingen u srednju Europu. Donosimo detaljan plan i program

Hrvatska katolička misija Singen-Villingen objavila je detaljan plan hodočašća u srednju Europe koje je planirano od 23. do 31. listopada 2022. Za prijavu na hodočašće (i ostale informacije) možete zvati na broj: 0175 7329198 ili doći nedjeljom u sakristiju nakon svete mise u Konstanzu, Singenu ili Villingenu. Plan hodočašća DAN – 23. i 24. listopada […]

Sedamdesetak hodočasnika izmolilo je na početku hodočašća križni put, a više njih iskoristilo je prigodu za primanje sakramenta pomirenja. Zatim je euharistijsko slavlje u bazilici svetišta predvodio Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, a suslavili su Stjepan Lončar, voditelj hrvatskih katoličkih misija u Francuskoj i Mihael Sokol, rektor tzv. francuske crkve.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U propovijedi je ravnatelj Markić potaknuo vjernike da poput Marije u svojim životima njeguju i svjedoče ljubav u svim izazovima života, a upravo je ljubav izvor prave ljepote pa se stoga i Blaženu Djevicu Mariju naziva Majkom lijepe ljubavi.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nakon mise vjernici su se zadržali u radosnom zajedništvu uz pjesmu i druženje, a međusobno su za ručak podijelili donesene darove.

Hrvati iz Frankfurta na hodočašću u Bensheimu

Bratstvo Hrvatske katoličke župe Frankfurt s Framom i njihovim duhovnim asistentom fra Kristijanom Šilićem boravilo je na franjevačkom hodočašću u Bensheimu, malom gradiću u blizini Darmstadta. Dana 21. rujna 2002. održan je prvi uspon Franjevačkim hodočasničkim putem s blagoslovom ploča sa slikama umjetnice Irmintraud F. Teuwisse-Eckard. Franjevački hodočasnički put u Bensheimu dug je oko pet […]

Svetište u La Salattu svoje korijene vuče iz ukazanja Blažene Djevice Mariji 19. rujna 1846. godine u kojemu je dvoje djece pozvala da svijetu prenesu poziv na obraćenje, molitvu i post te izbjegavanje rada nedjeljom, javilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu