Sisak/Hrvatska Kostajnica

Hrvati iz Stuttgarta na Banovinu poslali konvoj medicinske pomoći, građevinskog materijala…

16. svibnja 2021. u 10:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook/Hrvati Stuttgart

U Sisačko-moslavačku županiju u petak je stigao konvoj humanitarne pomoći u organizaciji Crvenog križa Esslingen, hrvatskih udruga Hrvatska kulturna zajednica Stuttgart i Vila Croatia te Facebook grupe i portala Hrvati Stuttgart.

Pomoć iz Gradišća. Prva montažna kuća ukrcana na teretnjake

Nakon serije teških potresa krajem prosinca prošle godine, dijeceza Željezno pokrenula je humanitarnu akciju sa sloganom “Krov za Hrvatsku“. Konkretno, skupljaju novac za gradnju montažnih drvenih kuća za žrtve potresa. Prvu takvu u četvrtak su u hali tesarskog poduzeća Golubić u Željeznom, koje je razvilo prototip, počeli ukrcavati na teretnjake, javlja austrijska ORF televizija. Svoj […]

“Prikupilo se mnogo stvari koje idu u bolnice, primjerice u Sisku i Petrinji te u staračke domove. Velik dio donacija namijenjen je Udruzi Kas”, rekao je Julian Baudorf, uime Crvenog križa Esslingen.

Konvoj se sastojao od medicinske opreme i medicinskih pomagala, zaštitne opreme, poljske kuhinje te građevinskog materijala. Navedena donacija namijenjena je Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, Crvenom križu u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Petrinji i Glini te Udruzi Kas u Sisku.

Hrvati u Chicagu prikupljaju pomoć za obnovu u potresima srušenog samostana

Samostan sestara klarisa u Mikulićima u Zagrebu potpuno je stradao u seriji potresa koji su u proteklih godinu dana pogodili Hrvatsku. Ove časne sestre već mjesecima tako žive ispod svih standarda, budući da je veći dio njihova samostana neupotrebljiv. Samostanska crkva također je značajno oštećena te se vjernici više ne mogu u njoj okupljati, kako […]

Na primopredaji donacije prisustvovali su predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova.