VIDEO

Hrvati iz Teksasa napravili film o Oluji

11. kolovoza 2022. u 8:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: YouTube/Screenshot

Hrvatski filmski institut utemeljen je kako bi filmsku umjetnost predstavio kao bitnu osobinu hrvatske kulture i identiteta te ujedno postavio hrvatski film na zasluženo mjesto u nacionalnom i svjetskom umjetničkom fundusu.

Objavljujemo film o zarobljenim američkim pilotima u NDH: Ovaj uradak donosi spoznaju o pravednosti našeg naroda

Hrvatski filmski institut predstavio je novi dokumentarni film “Američki piloti u Hrvatskoj 1941. – 1945.” koji je na međunarodnom filmskom festivalu u SAD-u “WorldFest Houston – 2021.” dobio dva Gold Remi priznanja. “Objavljena istina u ovom filmu ne znači samo prokazivanje komunističko-jugoslavenskih laži kojima smo izloženi već punih 75 godina, već donosi i spoznaju pravednosti […]

Institut su u Teksasu pokrenuli 2015. američko-hrvatski producent i redatelj Nikola Knez te američko-hrvatski rodoljub Damir Radoš, uz potporu brojnih filmskih entuzijasta iz SAD-a i Hrvatske.

HFI je neprofitna organizacija koja se oslanja na financijsku potporu entuzijasta filmske umjetnosti, ljubitelja povijesti i domovine, novih članova ili partnera, čijim se sudjelovanjem osiguravaju sredstva za programe, filmske projekte i znanstvene inicijative.

U vremenu laži, posebno srbijanske propagande u novije vrijeme, stalno nametanje krivnje Hrvatima za srpske probleme koje su sami stvorili, važno, jako važno je govoriti istinu i to samo činjenicama.

Hrvatski filmski institut ima tu misiju: govoriti istinu. Ovaj film o najslavnijoj hrvatskoj vojnoj akciji upravo to čini: govori istinu o hrvatskoj vojsci, njenim generalima i snažnoj volji – čuvati svoj dom i ljubiti svoj narod.

Hrvatski filmski institut utemeljen je prije 6 godina u Teksasu: Ispravljamo laži kojima je naš hrvatski narod konstantno izložen

Hrvatski filmski institut utemeljen je kako bi filmsku umjetnost predstavio kao bitnu osobinu hrvatske kulture i identiteta te ujedno postavio hrvatski film na zasluženo mjesto u nacionalnom i svjetskom umjetničkom fundusu. Institut su u Teksasu pokrenuli 2015. američko-hrvatski producent i redatelj Nikola Knez te američko-hrvatski rodoljub Damir Radoš, uz potporu brojnih filmskih entuzijasta iz SAD-a […]

Hrvati s ponosom slave i slavit će Oluju. Ovaj film govori i zašto je to tako!