Četrdesetak vjernika

Hrvati u Nici proslavili Stepinčevo

17. veljače 2021. u 10:46

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Hrvati u Nici proslavili su u nedjelju blagdan bl. Alojzija Stepinca – zaštitnika tamošnje hrvatske katoličke misije.

Stepinčevo u Münchenu: Učiti nam je iz te životom pisane istine

Duhovna priprava u Hrvatskoj katoličkoj župi München zaključena je u nedjelju svečanom proslavom 61. obljetnice Stepinčeva. “Svaki istinski hrvatski rodoljub i domoljub s nestrpljenjem očekuje da naš nebeski zaštitnik blaženi Alojzije Stepinac što prije od Crkve bude proglašen svecem. Jer, sam spomen imena blaženog kardinala Alojzija Stepinca malo koga u Hrvatskoj, i općenito u hrvatskom […]

Kako nisu mogli slaviti misu u čast blaženog mučenika Alojzija na sam dan njegove smrti 10. veljače, okupili su se na nedjeljnoj misi u crkvi sv. Ivana Bosca. Ondje se redovito sabiru na slavlja svake nedjelje, osim kada je to zbog mjera zaštite od koronavirusa bilo zabranjeno u cijeloj Francuskoj, javlja IKA.

Sudjelovalo je četrdesetak vjernika, a misu je predslavio voditelj misije vlč. Stjepan Čukman. Zajedno su molili zagovor svoga nebeskog zaštitnika s nadom u njegovu skoru kanonizaciju.

Vlč. Čukman u propovijedi je pozvao na molitvu osobito za mlade koji se gube u društvu u kojem žive, za roditelje da budu primjer svojoj djeci i svima s kojima se susreću poput Stepinca, te za starije da ostanu vjerni Bogu i svomu hrvatskom rodu do kraja života.

Hrvatska katolička misija Köln proslavila Stepinčevo

Hrvatska katolička misija Köln proslavila je 10. veljače svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Viktora Stepinca. Središnja proslava Stepinčeva bila je u Minoritenkirche u Kölnu, a počela je molitvom krunice Božjeg milosrđa te molitvama Blaženiku za zagovor. Prije mise u ulaznoj procesiji kroz crkvu na čelu su bili ministranti s kadionikom, križem i svijećama, a hrvatski […]

Prijašnjih godina se nakon slavlja mise druženje nastavljalo za zajedničkim stolom, no ove godine zbog epidemije Covida-19 to nije bilo moguće.