Hrvatsko-talijanski mozaik Rim

Hrvati u Rimu organiziraju kulinarski show na kojem će sudjelovati predstavnici 11 zemalja

5. svibnja 2023. u 9:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko-talijanski mozaik Rim

Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim u suradnji s Udrugom Jedna musika iz Kruča, 21. svibnja 2023. u župnom prostoru crkve San Filippo Neri organizirat će drugi Međunarodni kulinarski show.

Hrvati u Rimu prisjetili se svoje višegodišnje potpredsjednice

Prva subota u travnju za hrvatsku zajednicu u Rimu bila je u znaku sjećanja na Sarah Zuhru Lukanić, višegodišnju potpredsjednicu i utemeljiteljicu udruge Hrvatsko-talijanski mozaik Rim.  Tim povodom u prepunoj dvorani ”Spazio scena” prikazan je dokumentarni film „docuMAJA”. Riječ je o posljednjem projektu preminule Sarah koja je svojim djelovanjem ostavila dubok i neizbrisiv trag u […]

Projekt je to u kojem pripadnici raznih nacija pripremaju tradicionalna jela svojih zemalja. Prvi kulinarskih show održan je u lipnju prošle godine u Rimu, a sudjelovali su predstavnici osam zemalja. Cilj projekta je predstaviti različitosti i posebnosti međunarodnih kuhinja.

Ove godine prijavilo se 11 zemalja i svaka će se predstaviti s dva tradicionalna recepta. Natjecat će se predstavnici Bangladeša, Bosne i Hercegovine, Italije, Palestine, Rumunjske, Ukrajine, Madagaskara, Kolumbije, Poljske, Perua i Hrvatske.

Hrvatsko-talijanski mozaik Rim

Nakon predstavljanja tipičnih recepata, svi prisutni moći će uživati u degustaciji brojnih gastronomskih specijaliteta nacionalnih kuhinja koji će biti izloženi na štandovima. Isto tako, posjetitelji će imati priliku naučiti kako pripremiti jela s različitih kontinenata. Svoj dolazak najavio je i Elsa Javier, poznati kulinarski chef iz Perua.

Rim: Koncert Hrvatskog glazbenog društva Zvijezda Danica i vokalne skupine Lira

Korizmeni koncert Hrvatskog glazbenog društva Zvijezda Danica iz Kraljevice i vokalne skupine Lira iz Rijeke održan je u subotu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu. Hrvatsko glazbeno društvo Zvijezda Danica izvelo je korizmene tradicijske napjeve s područja Kraljevice koji imaju veliki značaj za to mjesto, tradiciju grada i okolice te za očuvanje glagoljaškog pjevanja. […]

Događaj će započeti u 17 sati, a dio je projekta Hrvatski susreti u Rimu 2023. Pokrovitelji programa su: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji, Udruga “Jedna Musika” iz Kruča i Zaklada Moliški Hrvati.