Cro-Fond

Hrvati u Srbiji žele Uskrs učiniti radosnijim obiteljima u potrebi

11. travnja 2022. u 7:56

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Cro-Fond

Fondacija za razvoj hrvatske zajednice u Republici Srbiji „Cro-Fond“, ponukana dosadašnjim uspjelim akcijama prikupljanja donacija za potrebite hrvatske zajednice u Republici Srbiji, u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem organizira novu akciju s ciljem da najveći kršćanski blagdan Uskrs učini radosnijim obiteljima u potrebi.

Tko je Mira Tumbas, nova dopredsjednica HNV-a za područje Subotice?

Na 68. sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Mira Tumbas izabrana je za dopredsjednicu HNV-a za područje grada Subotice, zamijenivši na toj dužnosti Ladislava Suknovića. Tumbas je rođena 1963. u Tavankutu. Godine 1991. diplomirala je na Građevinskom fakultetu u Subotici i od iste godine radi kao profesorica stručnih predmeta u Politehničkog školi u Subotici; […]

U planu je da se dio prikupljenih sredstava namijeni našoj sunarodnjakinji Dragani Prosinger (1988.) iz Sombora koja je rođena s cerebralnom paralizom, ali je unatoč tome završila u roku Pravni fakultet u Beogradu, pri kraju je studija psihologije te pred izradom doktorske teze. Puna je planova i ideja koji se prvenstveno tiču rada na europskim projektima, a zatim i rada u velikim međunarodnim humanitarnim organizacijama čiji je cilj smanjenje gladi u svijetu, kao i da se obrazovanje učini dostupnim svakom djetetu.

Cro-Fond

Dragana Prosinger je do sada imala dvije uspješne operacije (2018. i 2020.) koje su popravile njezino zdravstveno stanje. Međutim, još uvijek nije stigla do svog samostalnog koraka, za što se nada kako će treća operacija, koja bi trebala uskoro uslijediti, to omogućiti. Osim pomoći Dragani, materijalno-financijska pomoć bit će podijeljena i drugim pojedincima i obiteljima u potrebi.

HNV u Srbiji pozdravlja poruke ministra Grlića Radmana: Važno nam je i pitanje procesuiranja zločina

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji sa zadovoljstvom je primilo poruke ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana izrečene povodom otvaranja novih pregovaračkih poglavlja Republike Srbije s Europskom unijom na ministarskom zasjedanju Europske unije u Bruxellesu održanom 13. prosinca. Ministar Grlić Radman istaknuo je kako će uspješnost napretka Srbije u procesu pretpristupnih […]

S nadom da će se i ovaj put pokazati osjećaj solidarnosti, kao i u prethodna triju navrata, Fondacija „Cro-Fond“ poziva pravne i fizičke osobe, koje mogu i žele pomoći, da svoju donaciju uplate na račun broj: 325-9500700045918-84 kod OTP banke, s naznakom „Donacija za socijalni program“ do 15. travnja 2022. godine. Ostali podaci za uplatu su: Fondacija „Cro-Fond“, Preradovićeva 11, Subotica.