Magnify 90

Hrvatice u Australiji organizirale prvu duhovnu obnovu za žene: Bilo je smijeha i suza jer je ženski genij čudo

12. ožujka 2021. u 14:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Domovina.info

Hrvatska katolička zajednica u Sydneyu bila je domaćin katoličkog ženskog Duhovnog dana, koji su organizirale Hrvatice iz tog australskog grada. Riječ je o prvoj ikad održanoj ženskoj duhovnoj obnovi u Australiji.

Ovo morate pročitati! Zbog Marije je zakasnio na brod iz Australije. Stvari su otišle, a on je ostao cijeli život

Da ima i da je bilo svakakvih kraljeva na svijetu, to je stara stvar. Ali da postoji kralj rajčica, to baš i nije tako poznato. Pa ipak, takva titula pripala je jednom našem Dalmatincu, iz Igrana, koji je od 1930-ih živio u Australiji. Kako je Jack Lulic, o kojem je riječ, postao “King of Tomatoes”, […]

U crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Zavjeta u Blacktownu okupilo se više od 150 žena svih dobi, od kojih su neke doputovale iz Canberre i Newcastlea. Sudjelovala su i petorica svećenika: fra Josip Kešina, fra Petar Horvat, fra Davor Filko i fra Mato Mučkalović iz hrvatskih katoličkih centara u Sydneyu i fra Darko Žnidaršič iz slovenske katoličke zajednice u Merrylandsu.

“Možemo li to ponoviti uskoro? Hvala! Dan je bio dobro proveden. Bilo je smijeha i suza jer je ženski genij čudo. Srce mi je puno. Hvala”, samo su neki od dojmova prisutnih, prenosi Domovina.

Pismo Hrvata iz Australije neće vas ostaviti ravnodušnim: Kuću su im srušili, zdenac zatrpali i orah oborili

Nije ovo priča o stazama, ali s jednom od njih ipak bih započeo. Kroz nju i po njoj sve se događalo u ovoj priči, iako je samo ovlaš spomenuta. Jer, kao što znate, postoje staze koje su uvijek u životu išle ispred nas i one koje su ostajale za nama, staze koje su bile dio […]

U popodnevnim satima održana su i dva predavanja: Anne Marie Gatenby i Mirjane Solomun. Za 30-ak djece brinule su se volonterke Adriana Mikulić, Anamarija Puđa, Sanja Marjanović, Ivana Šimić i Jessica Marić.

Duhovni program “Magnify 90” započeo je 4. siječnja i traje 90 dana do uskrsne nedjelje, a u njemu sudjeluje više od 190 žena iz hrvatske zajednice i 20-ak pripadnica ljepšeg spola iz drugih zajednica.

“Tako sam zahvalna Hrvatskoj katoličkoj zajednici što je priredila tako nevjerojatan dan i dobrodošlicu koju sam osjetila ja, koja nisam Hrvatica. Vi ste nevjerojatna skupina žena s kojima se osjećam blagoslovljenom. Bog beskrajno blagoslovio sve vas i vaše obitelji”, riječi su jedne od sudionica.

Časne sestre iz Hrvatske, Australije i s Haitija u krunici Hrvata svega svijeta

U subotu 16. siječnja molila se 24. istovremena krunica “Hrvata svega svijeta”. Spomenutu molitvenu inicijativu pokrenuo je otac Ivan Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu razornog potresa u Zagrebu i na Banovini, kao i na nakanu da se zaustavi pandemije koronavirusa. […]

Hrvatice koje organiziraju “Magnify 90” su Ana Stipić, Irena Mihaljević, Milica Baričević, Pavica Bucić, Christina Posavec i časna sestra Mara Župarić. Američki pokret “Magnify 90” temelji se na knjizi koju je napisala Kaylene Brown 2019.