Veliko srce

Hrvatska katolička misija Berlin prikupila gotovo pola milijuna eura

22. siječnja 2021. u 9:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH

U akciji Hrvatske katoličke misije Berlin za potresom pogođena području na Banovini ukupno je prikupljeno čak 427.596,83 eura.

Dobri ljudi iz Beča nude stan i posao

Poduzetnici Nenad Glavočević i Andrej Lucić iz Beča nude konkretnu pomoć obitelji koja je stradala u potresu na Banovini. Naime, Glavočević, koji se u Austriji bavi nekretninama i osiguranjem, obitelji koja je u potresu ostala bez krova nad glavom, u 15. bečkom kotaru ustupa stan od 40-ak četvornih metara. “Bit će privremeno od velike pomoći […]

U ovu svotu nije uračunata donacija već isporučenih deset kontejnera vrijednosti oko 30 tisuća eura te 1000 obiteljskih paketa vrijednosti 35 tisuća eura.

“Također, u fazi smo realizacije pomoći u bolničkim krevetima, invalidskim kolicima, hodalicama… Za tu realizaciju nećemo trošiti već spomenute novce, osim za prijevoz, ako to ne riješimo na druge načine. Slijedi brza i kvalitetna pomoć najugroženijima, a imat ćemo podatke o svim krajnjim korisnicima i prema potrebi, objaviti najkonkretnije podatke o svakom centru”, javljaju iz Hrvatske katoličke misije Berlin.

Putem PayPala prikupljeno je 315.091,01 eura, na račun je uplaćeno 94.005,82 eura, a u gotovini je skupljeno 18 500 eura.

HNV Crne Gore poslao novčanu pomoć: Neka naša solidarnost ulije nadu u ovim teškim vremenima

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom siječnja 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore jučer je uplatilo prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici. Naime, HNV Crne Gore pozvao je odmah nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. sve ljude dobre volje da im […]

Ako netko još uvijek nije, a želi pomoći, novac može uplatiti na misijski konto: Kroatische Katholische Mission Berlin, IBAN: DE09370601936004615016, BIC: GENODED1PAX, Verwendungszweck: Spende Erdbeben Petrinja und Sisak ili novac osobno predati svećenicima u Berlinu.