Oratorij u misiji

Hrvatska katolička misija Nürnberg okupila 16o-ero mališana: Ovdje je sve više mladih obitelji i djece

2. veljače 2023. u 9:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Bogatim duhovnim programom Hrvatska katolička misija Nürnberg ovaj vikend proslavila je blagdan svetog Ivana Bosca.

Hrvatski franjevac u Njemačkoj ima kolekciju 300 anđela

Na treću nedjelju došašća misno slavlje u crkvi Bl. Ruperta Mayera u Poingu predvodio je fra Jozo Župić, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu. U toj filijalnoj crkvi svake nedjelje okupljaju se hrvatski katolici na misi u 9 sati. Pjevali su zbor odraslih i djece pod vodstvom voditeljice i katehistice Anamarije Andrijević. A nakon […]

U subotu je održan cjelodnevni oratorij za svu djecu misije. Naime, oko 160-ero mališana uživalo je u raznovrsnom programu ispunjenom igrom, zabavom, pjesmom i natjecanjima, a dan su zaključili krunicom i misom. Program su pripremili animatori Župe svete Ane iz Rudeša s don Brankom Bendrom, povjerenikom za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije koji je u nedjelju u crkvi Svetog Ludwiga predvodio misno slavlje.

U HKM-u Nürnberg sve više je mladih obitelji i djece. Kroz ovaj projekt „Oratorij u misiji“ želi se posvetiti dodatna pastoralna briga i osjetljivost za djecu i mlade.

Würzburg: Djeca Hrvata učila o kulturi, tradiciji i povijesti Lijepe Naše

Na kraju još jedne školske godine podijeljene su svjedodžbe i školske knjižice učenicima Hrvatske nastave u inozemstvu koja se održavala u prostorijama Hrvatske katoličke misije Würzburg. “Čestitamo svoj djeci na ostvarenom uspjehu i marljivosti u učenju. Zahvaljujemo se učiteljici Mandici Jurišić na uloženom trudu i kreativnosti kojom je pristupala djeci. Čestitamo joj na preuzetoj službi […]

Djeca i mladi žive u različitim gradovima i selima unutar nadbiskupije Bamberg te nemaju mogućnosti za odgojna iskustva kroz igru, druženje, natjecanja i duhovne sadržaje pa veseli što su pokazali veliku otvorenost i spremnost sudjelovati u oratorijskom radu.