Hrvati u Njemačkoj

Hrvatska katolička misija Singen-Villingen poziva na zaručnički tečaj

27. listopada 2023. u 7:56

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Hrvatska katolička misija Singen-Villingen organizira pripravu za sakrament ženidbe koja će se održavati svakog petka u studenom. Zaručnički tečaj počinje 3. studenog 2023. u 19 sati u misijskom centru u Singenu.

Duhovna obnova u HKM-u Singen-Villingen: Nikad se ne zna kako Bog djeluje

„Grijeh. Tko živi u grijehu strah ga je. Grijeh je daleka zemlja. A kako se maknuti od te napasti, kako napraviti prvi korak? Borite se, ne predajte se i idite hrabro naprijed”, rekao je fra Goran Azinović, predvoditelj ovogodišnje korizmene duhovne obnove u Hrvatskoj katoličkoj misiji Singen-Villingen. Prva večer, koja je održana u Singenu, započela […]

Na kraju tečaja (svi koji su sudjelovali na sva četiri susreta) dobivaju Potvrdu o pohađanju priprave za sklapanje sakramenta ženidbe koja se prilaže u župnom uredu tijekom sklapanja zaruka.

Na tečaj su pozvani i dobrodošli svi stariji od 18 godina…

“Pozivamo vas da pohađate ovu pripravu bez obzira znate li točan datum svoje ženidbe ili ne, čak i ako niste upoznali svoju bolju polovicu jer se samom pripravom obuhvaćaju teme vezane za bračni i obiteljski život koje je važno čuti bez obzira na planirani dan sklapanja vjenčanja. Potvrda koju dobivate vrijedi neograničeno, tako da bi bilo dobro da već sada, bez ikakvog presinga, na miru obavite pripravu za ženidbu, a ne u posljednji trenutak što se nerijetko zna dogoditi”, napisali su iz HKM-a Singen-Villingen.

Hrvati iz Freiburga uspješni na sportskom turniru u Singenu

Sportski susret u organizaciji Koordinacije Ulm održan je u prošlu subotu u Singenu. Sudjelovalo je 240-ero učenika (ukupno 22 nogometne i 12 ekipa sportskih igara). Nogomet je održan u tri, a sportske igre u dvije kategorije. Ekipe iz Freiburga nastupale su u obje kategorije nogometa i sportskih igara. U nogometu su se natjecale ekipe Nezaustavljiva […]

Sve zainteresirani mogu se prijaviti fra Robertu na broj: 01757329198.