Bogat program

Hrvatska katolička misija Würzburg objavila raspored događaja do Uskrsa

23. siječnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Würzburg

Hrvatska katolička misija Würzburg objavila je raspored župnih događaja do 31. ožujka ove godine: Stepinčevo, Valentinovo, Utorci sv. Anti, Josipovo, križni put…

Pismo župnika Hrvatima u Würzburgu: Želimo se još više družiti i povezivati

Fra Ivan Penava, voditelj Hrvatske katoličke misije Würzburg, nakon ljetnog odmora obratio se svojim župljanima s planovima za naredni period, ali prisjetio se i svega onoga što je napravljeno u prvoj godini njegova službovanja… Njegovo pismo prenosimo u cijelosti… Evo nas, dragi vjernici i prijatelji, nakon ljetnog odmora ponovno u našem Hrvatskom selu. Da, naš […]

Ovaj tjedan u crkvi neće biti misnih slavlja zbog odsutnosti svećenika. Naime, župnik putuje u Zagreb i sudjelovat će na godišnjem susretu hrvatskih svećenika u okviru 63. teološko-pastoralnog tjedna koji organizira Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu.

U utorak je u misiji proba zbora u 19.15 sati. Pozivaju se sve oni koji žele pjesmom i glazbom slaviti Boga da im se priključe. Susret mladih na rasporedu je u petak u 19 sati.

Stepinčevo

Blagdan bl. Alojzija Stepinca slavi se u nedjelju 12. veljače u Aschaffenburgu u 12 sati. Uslijedit će druženje uz roštilj. Svete mise neće biti u 12 sati u St. Josefkirche u Würzburgu.

Valentinovo

U utorak 14. veljače misija slavi sv. Valentina. Pozivaju se svi bračni parovi koji žele obnoviti bračne zavjete i podružiti se da dođu na večernju misu u 19 sati te zatim ostanu na valentinovskom druženju.

Prva framaška primanja u HKM-u Würzburg

Nakon pola godine zajedničkog tjednog druženja, mladi vjernici Hrvatska katoličke misije Würzburg primljeni su u godinu pripreme za davanje prvih framaških obećanja. Tako je na kraju Pete korizmene nedjelje u crkvi sv. Josipa u njemačkom gradu Würzburgu, 13-ero mladića i djevojaka pred župnikom fra Ivanom Penavom izreklo svoju želju da u sljedećoj godini još više […]

Utorci sv. Ante

Od 14. ožujka započet će pobožnost 13 utoraka sv. Anti. Misa i molitve bit će u crkvi St. Josef u 19.30 sati.

Čišćenje crkve

U subotu 11. ožujka od 10 sati nadalje bit će uskrsno čišćenje crkve St. Josef.

Josipovo

Proslava sv. Josipa koji je zaštitnik župe i crkve St. Josef održat će se u nedjelju 19. ožujka na zajedničkoj misi s njemačkim vjernicima u 12 sati. Druženje će uslijediti u župnoj dvorani.

Križni put

Njemački katolički vjernici s evangeličkim vjernicima iz župe St. Thomas (Grombühl) i ove korizme mole križni put na otvorenom preko ulica Grombühla i kroz vinograde u petak 31. ožujka u 18.30 sati.

Izabran zaštitnik Hrvatske katoličke misije Würzburg

Nakon nedjeljnih misa u crkvi sv. Josipa u Würzburgu i u crkvi sv. Mihaela u Aschaffenburgu, održani su slobodni izbori za sveca zaštitnika Hrvatske katoličke misije Würzburg. Izborima su pridruženi i glasovi iz drugih misijskih mjesta u Bad Mergentheimu i u Schweinfurtu. Nakon što je Hrvatska katolička misija Aschaffenburg od 1. siječnja 2022. godine pripojena […]

Blagoslov

Polako završava i blagoslov obitelji. Ako se još netko nije javio, a želio bi da župnik posjeti njegov dom, još uvijek to može učiniti.