Davanje zavjeta

Hrvatska katolička župa Frankfurt proslavila blagdan sv. Franje Asiškog. Duhovnu obnovnu predvodio fra Ante Vučković

6. listopada 2022. u 8:46

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Franjevački Svjetovni Red Hrvatska katolička Župa Frankfurt

U Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt na blagdan sv. Franje Asiškog svečano misno slavlje u crkvi Sv. Ante slavio je fra Petar Komljenović, duhovni asistent Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda s domaćim fratrima i s fra Kristijanom Montinom, župnikom u Wiesbadenu.

Hrvati iz Frankfurta na hodočašću u Bensheimu

Bratstvo Hrvatske katoličke župe Frankfurt s Framom i njihovim duhovnim asistentom fra Kristijanom Šilićem boravilo je na franjevačkom hodočašću u Bensheimu, malom gradiću u blizini Darmstadta. Dana 21. rujna 2002. održan je prvi uspon Franjevačkim hodočasničkim putem s blagoslovom ploča sa slikama umjetnice Irmintraud F. Teuwisse-Eckard. Franjevački hodočasnički put u Bensheimu dug je oko pet […]

Nakon propovijedi šestero braće i sestara pristupilo je primanjima, zatim je ministar Vjekoslav pozvao 11-ero sestara i braće koji prvi put daju zavjete na godinu dana ili ih obnavljaju (dvije sestre iz HKM-a Wiesbadena), da bi na kraju vječne zavjete dale dvije sestre i dva brata.

Polaganjem ruku na evanđelje i pravilo OFS-a zavjetovanici su obećali služenje Kristu po primjeru sv. Franje te stavili svoj potpis.

Nakon misnog slavlja u duhu zajedništva uz pjesmu i okrijepu nastavilo se druženje u hrvatskom centru.

Poseban dan u Frankfurtu: Na bijelim hostijama ispisana su imena 76-ero mališana

Pod geslom „Isus – kruh života“ u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u subotu je proslavljena prva sveta pričest. S. Filipa Smoljo marljivo je tijekom vjeronaučne godine pripremala 76 djevojčica i dječaka kako bi prvi put mogli pristupiti k stolu Gospodnjem i biti sudionici Njegove gozbe. Radost i ljepotu ovog trenutka uveličao je lijepo ukrašen oltar […]

Fra Ante Vučković u trodnevnoj duhovnoj obnovi i na nedjeljnim misama bio je uvod u proslavu. U ponedjeljak Mjesno bratstvo OFS-a pripravio je za primanja i zavjetovanja te predvodio misno slavlje i sam obred preminuća duhovni asistent fra Petar Komljenović.