Heilige Kreuz

Hrvatska zajednica iz Würzburga hodočastila u Franzisksnerkirche

18. siječnja 2024. u 8:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Ivan Penava

Povodom oprosta u jubilarnoj 800. godini obljetnice prvih živih jaslica koje je proslavio sv. Franjo u Grecciu, vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg uputili su se 16. siječnja u franjevačku crkvu Heilige Kreuz u Würzburgu.

U Würzburgu održana adventska duhovna obnova: Vrlo važno je znati i sam sebi oprostiti grijehe i slabosti

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg u Njemačkoj od 1. do 3. prosinca održana je trodnevna adventska duhovna obnova za hrvatske vjernike u crkvi St. Josef. Voditelj duhovne obnove bio je fra Stjepan Brčina, OFMConv. iz Zagreba, učitelj bogoslova Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i promicatelj duhovnih zvanja s mladima iz evangelizacijske zajednice iz župe […]

Hodočašće je održano u sklopu večernje mise koju su proslavili u samostanskoj kapeli sv. Valentina, a vjernici su se zatim uputili u crkvu Heilige Kreuz gdje su izmolili molitve za oprost.

Na početku programa okupljenima se obratio gvardijan samostana franjevaca konventualaca fra Adam Kalinowski i ukratko predstavio život braće u samostanu koji je nedavno proslavio 800 godina postojanja.

Osvrnuvši se još jednom na svetkovinu Božića povodom koje se izrađuju jaslice, u svojoj propovijedi župnik fra Ivan Penava povezao je riječi sv. Ivana Evanđelista: „Sv. Franjo je prikazom živih jaslica na nov, kreativan, a opet i pobožan način ostvario da je ‘Riječ postala tijelom’. Tim svojim primjerom potiče i nas ne samo da ga kopiramo i radimo jaslice nego da svojim dobrim djelima pomažući bližnje u sadašnje vrijeme mi učinimo da ‘Riječ postane tijelom’, da se Krist preko nas približi našim bližnjima“.

Članovi Frame Würzburg dali svoja prva obećanja

Članovi bratstva Franjevačke mladeži Würzburg u subotu su, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, prvi put obnovili svoja krsna obećanja. Povodom slavlja Hrvatska katolička misija Würzburg primila je goste, članove bratstava Frame i Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) pristigle iz Stuttgarta, Wiesbadena i Frankfurta. Podijeljenima u dvije skupine, domaćini su im pokazali gradske znamenitosti. Poslijepodne su […]

Osim iz samoga Würzburga, u čijem središtu se nalazi taj franjevački samostan, u hodočašću su sudjelovali vjernici iz stotinu kilometara udaljenih mjesta poput Selingenstadta kraj Aschaffenburga i Rothenburga ob der Tauber.