Njemačka

U Würzburgu održana adventska duhovna obnova: Vrlo važno je znati i sam sebi oprostiti grijehe i slabosti

7. prosinca 2023. u 16:07

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Würzburg

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg u Njemačkoj od 1. do 3. prosinca održana je trodnevna adventska duhovna obnova za hrvatske vjernike u crkvi St. Josef.

Članovi Frame Würzburg dali svoja prva obećanja

Članovi bratstva Franjevačke mladeži Würzburg u subotu su, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, prvi put obnovili svoja krsna obećanja. Povodom slavlja Hrvatska katolička misija Würzburg primila je goste, članove bratstava Frame i Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) pristigle iz Stuttgarta, Wiesbadena i Frankfurta. Podijeljenima u dvije skupine, domaćini su im pokazali gradske znamenitosti. Poslijepodne su […]

Voditelj duhovne obnove bio je fra Stjepan Brčina, OFMConv. iz Zagreba, učitelj bogoslova Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i promicatelj duhovnih zvanja s mladima iz evangelizacijske zajednice iz župe sv. Antuna u Zagrebu.

Duhovni program započeo je u petak navečer molitvom krunice i prigodom za ispovijed. Fra Stjepan se u propovijedi dotaknuo teme nepraštanja. Razložio je kako uz Božji blagoslov doći do milosti opraštanja drugima, kako podnositi kada nam drugi ne želi oprostiti te je istaknuo da je vrlo važno znati i sam sebi oprostiti grijehe i slabosti koje smo doživjeli u životu.

Hrvatska katolička misija Würzburg

I drugi dan duhovne obnove u subotu započeo je molitvom krunice i nastavljen je slavljem svete mise. Fra Stjepan je vjernike pozvao na iskren i otvoren odnos prema Bogu Ocu te ih je potaknuo da Bogu otvoreno kažu sve što osjećaju i tako mu iskažu svoje povjerenje. Nakon svete mise vjernici su mogli čuti dva svjedočanstva mladih vjernika koji su se odazvali Božjem glasu.

Treći dan duhovne obnove započeo je jutarnjom misom u filijalnoj zajednici u mjestu Bad Mergentheim, a nastavljen je poslijepodnevnom misom u crkvi St. Josef u Würzburgu. Na samu Prvu nedjelju došašća fra Stjepan je propovijedao o spremnosti vjernika na susret s uskrslim Isusom Kristom. Potaknuo ih je da upravo sada i danas budu spremni susresti Isusa oči u oči, a ne da čekaju neko drugo vrijeme za promjenu života.

Hrvatsko-njemačka zornica u Würzburgu

Vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg u zajedništvu s njemačkim vjernicima Župe sv. Josipa u petak su proslavili misu zornicu. Pod blagim sjajem svijeća koje su jedine obasjavale kapelicu Majke Božje u crkvi Sv. Josipa zornicu je predvodio fra Ivan Penava, župnik hrvatske katoličke misije, a suslavio je njemački svećenik Klaus Oehrlein. „Ali kakav je to […]

Po završetku duhovne obnove članovi zajednice Frame iz Würzburga uručili su gostima iz Zagreba poklone kao znak zahvale za njihov dolazak. Na održanom duhovnom programu sudjelovali su vjernici iz gradova Würzburg, Aschaffenburg i Schweinfurt koji su unutar würzburške biskupije, kao i veliki broj vjernika iz Bad Mergentheima Biskupije Rottenburg-Stuttgart, iz Tauberbischoffsheima Biskupije Freiburg koji također pripadaju djelokrugu HKM-u Würzburg, kao i iz nekih drugih njemačkih gradova, objavila je IKA.