Draguljasti bal

Hrvatski bal u Beču i ove godine online

7. siječnja 2022. u 5:24

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski bal - Wiener Kroatenball/Facebook

Odbor za organizaciju Hrvatskog bala u Beču odlučio je da će se ovogodišnji program ponovno održati virtualno. Jubilarni 75. Hrvatski bal dolazi s geslom „Draguljasti bal“.

U Beču održan 74. Hrvatski bal. Donosimo snimku cijelog programa

Hrvatski bal u Beču sinoć je, zbog pandemije koronavirusa, održan virtualno. Sa sloganom “Corona ciao – Hrvatski bal će dojti/doći u Vaš dom”, u središtu ovogodišnje priredbe bio je glazbeni-literarni program pod naslovom “Hrvati i drugi Bečani u riječi i pjesmama”. Nastupili su: Nikola Zeichmann (violina), Franz Oberthaler (klarinet), Filip Tyran (harmonika), Kristijan Jambrić (bugarija), […]

Kako je najavljeno na prezentaciji događaja, velika želja organizacijskog odbora bila je ne prekinuti tradiciju, jer je ovogodišnji bal ipak jubilarni.

Nakon što se trebao održati uživo 22. siječnja 2022., bal će biti emitiran sedam dana poslije na YouTube kanalu, s početkom u 20 sati.

“S obzirom na cijelu situaciju zbog koronavirusa, morali smo donijeti odluku da tradicionalni bal neće biti moguće organizirati uživo. Ipak, važno je što u ovakvim trenucima nudimo kulturu i mogućnost uživanja u večeri od kuće”, rekla je Katarina Tyran, uime organizatora.

Radila je za tek koji kilogram krumpira, no ubrzo je postala zvijezda u Beču

Operna diva Srebrenka Jurinac zapamćena je kao Kavalir s ružom ili Oktavijan 20. stoljeća. Mnogo je simbolike u tom epitetu jer su karijeru te velike i nezaboravne austrijsko-hrvatske sopranistice, uz niz njezinih sopranskih uloga ženstvenih likova, obilježile tri mezzosopranske uloge u hlačama. Rođena je 24. listopada 1921. godine. Otac Varaždinac Ljudevit, tijekom studija medicine u […]

Uz orkestar Sigi Feigl, nastupit će hrvatski sastavi Paxi i Koprive. Za otvaranje i završetak bala bit će zadužen folklorni ansambl Kolo Slavuj koji je 2021. proslavio 50. godišnjicu postojanja. Ovaj sastav predstavit će svoju novu produkciju – folklor i tradicijsku glazbu u sasvim novim i dosad nepoznatim sferama.

Organizatori ne očekuju probleme na snimanju. Najavljuju da će svi sudionici biti testirani i cijepljeni.

I ove godine moći ćete uživati kod kuće u balskom paketu koji će se sastojati od Szigeti pjenušca, balskog vina, dara za dame, posebnog začina za gulaš… Sudionici će dobiti i srećku za tombolu te rezervaciju za Hrvatski bal 2023.

Iznenada preminuo fra Ilija Vrdoljak, voditelj hrvatskih misija u St. Pöltenu, Salzburgu i Beču

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak iznenada je preminuo u subotu 1. siječnja u Franjevačkom samostanu u Rovinju u 73. godini života, 56. godini redovništva i 46. godini svećeništva, izvijestili su iz Provincije. Fra Ilija je rođen 20. ožujka 1949. u Kovačevcima (BiH), od oca Mijata i majke Lucije rođ. […]

Balski paket možete naručiti telefonski, e-mailom ili putem kontakt-obrasca na internetskoj stranici Hrvatskog bala. Cijena je 75 eura. Paketi se mogu preuzeti od 17. siječnja 2022. u Hrvatskom centru, a za sve one koji žive izvan Beča, paketi će biti poslani poštom.