Bemowo Piskie

Hrvatski vojnici u Poljskoj polnoćkom dočekali Božić

29. prosinca 2020. u 9:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Iako odvojeni od svojih obitelji, pripadnici 7. hrvatskog kontingenta u Republici Poljskoj proslavili su Božić u blagdanskom ugođaju i duhu zajedništva. Polnoćka je održana u prigodno uređenim prostorima unutar vojnog poligona uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja koronavirusa, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.

Obavijest iz Hrvatske katoličke misije Dublin

Svi članovi, prijatelji i dobročinitelji Hrvatske katoličke misije Dublin, od 27. prosinca 2020. mogu naručiti primjerak svog Obiteljskog kalendara za 2021. Zbog trenutačne situacije s koronavirusom, kalendar je moguće primiti isključivo poštom na kućnu adresu. “Cijena pojedinoga primjerka iznosi 5 eura. Iako smo uspjeli ove godine dobiti jednu lijepu donaciju za tisak kalendara, ipak će […]

Polnoćku je predvodio vojni kapelan Željko Savić. Tom prigodom pročitana je božićna poruka vojnoga ordinarija Jure Bogdana u kojoj je istaknuto da u ovim našim, ljudski gledajući, teškim, neizvjesnim, pa i tragičnim okolnostima, Božić za sve nas jest i on to jedino i može biti: “Blagdan duboke i neizmjerno velike radosti, blagdan mira i blagdan sigurnosti utemeljene u Bogu i njegovoj neizrecivoj ljubavi prema čovjeku”.

Kapelan Željko Savić čestitajući Božić, prenio je čestitku i pozdrav biskupa Bogdana i generalnog vikara Vojnog ordinarijata don Marka Mede.