Rođen u Speyeru

Isusovac Zlatko Brauchler zaređen za đakona u Rimu

12. travnja 2023. u 9:33

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Zlatko Brauchler/IKA

Luksemburški nadbiskup kardinal Jean-Claude Hollerich jučer je u Rimu za đakone zaredio 20 isusovaca iz Međunarodnog kolegija Presvetog Imena Isusova, među kojima je i Zlatko Brauchler, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Dovršena obnova zgrade sjedišta Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu

Početkom ožujka 2023. godine završeni su radovi obnove pročelja, vanjskih i unutrašnjih fasada te terasa zgrade sjedišta Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima koja se nalazi u ulici Tomacelli u Rimu. Isti su započeli u lipnju 2020. godine. Vanjske i unutarnje fasade Zavoda, od njegove izgradnje 1939. godine do danas, nisu nikada bile u potpunosti čišćene […]

Novi đakoni potječu iz 17 različitih zemalja. Zlatko Brauchler rodom je iz Speyera (Njemačka), a preci su mu podunavski Nijemci iz Nijemaca (Srijem). Trenutačno završava studij teologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Uz članove Kolegija i druge svećenike ređenju su prisustvovala i subraća iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove: o. Stipo Balatinac, o. Damir Kočiš i o. Marijan Steiner pod vodstvom provincijala o. Dalibora Renića. Pozivu su se odazvali i diplomatski predstavnici, među kojima Tea Zupičić, otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici.

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika u Rimu

Od četvrtka do nedjelje svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom Markom Đurinom i vicerektorom Markom Škrabom, sudjelovali su na duhovnim vježbama u Centru Ad Gentes koji vode misionari verbiti u mjestu Nemi. Ovogodišnje duhovne vježbe predvodio je p. Alan Modrić, DI, duhovnik Zavoda. Modrić, vođen načelima Duhovnih vježbi sv. Ignacija Loyolskog, obratio […]

Isusovac Zlatko Brauchler rođen je 1991. u Speyeru. Pohađao je klasičnu gimnaziju i sjemenište nadbiskupije München i Freising u Wolfratshausenu. Godine 2015. ušao je u novicijat Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Studirao je filozofiju na Filozofsko-teološkom Institutu Družbe Isusove u Zagrebu, a pastoralni praktikum obavljao je u pastoralu mladih pri Župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu. Novi će đakoni danas biti primljeni u audijenciju kod pape Franje.