Hrvati u Njemačkoj

Susret Franjevačke mladeži u Frankfurtu

21. veljače 2023. u 9:13

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Würzburg

Redovitom tjednom susretu Franjevačke mladeži u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u petak su se priključili članovi iz Franjevačke mladeži u Würzburgu i Wiesbadenu.

Prva framaška primanja u HKM-u Würzburg

Nakon pola godine zajedničkog tjednog druženja, mladi vjernici Hrvatska katoličke misije Würzburg primljeni su u godinu pripreme za davanje prvih framaških obećanja. Tako je na kraju Pete korizmene nedjelje u crkvi sv. Josipa u njemačkom gradu Würzburgu, 13-ero mladića i djevojaka pred župnikom fra Ivanom Penavom izreklo svoju želju da u sljedećoj godini još više […]

Nakon što su predstavnici Frame predstavili svoje članove i aktivnosti kojima se bave u zajednicama, domaći duhovni asistent fra Kristijan Šilić održao je kratki nagovor o korizmama koje je obdržavao sv. Franjo.

Zatim je uslijedila misa na kojoj je duhovni asistent Frame Würzburg fra Ivan Penava propovijedao o Isusu „koji nas po krštenju i misi opet ujedinjuje u jedan Božji narod nakon što su se ljudi kod kule babilonske razjedinili u različite jezike”.

Pozvao je mlade da u svakom gradu gdje putuju potraže crkvu jer će u njoj susresti braću i sestre u vjeri, a kod svake franjevačke crkve naići će na zajednicu mladih kojoj se mogu priključiti. Tako će se povezati sa svim framašima i vjernicima u cijelom svijetu.

Pismo župnika Hrvatima u Würzburgu: Želimo se još više družiti i povezivati

Fra Ivan Penava, voditelj Hrvatske katoličke misije Würzburg, nakon ljetnog odmora obratio se svojim župljanima s planovima za naredni period, ali prisjetio se i svega onoga što je napravljeno u prvoj godini njegova službovanja… Njegovo pismo prenosimo u cijelosti… Evo nas, dragi vjernici i prijatelji, nakon ljetnog odmora ponovno u našem Hrvatskom selu. Da, naš […]

Nakon mise mladima se obratio župnik HKŽ-a Frankfurt fra Petar Komljenović, a uz framaše iz Wiesbadena bila je njihova duhovna asistentica s. Gordana Davidović. Uslijedila je okrepa te igre koje su pripremili framaši iz Frankfurta.