Bogorodica s djetetom

Kolekcionar i ugledni psihijatar iz New Yorka donirao svojoj domovini remek djelo

15. srpnja 2022. u 17:05

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Srećko Budek, Fotoatelier MUO

Muzej za umjetnost i obrt bogatiji je za još jedno remek djelo, vrijednu sliku „Bogorodica s djetetom“ slavnog hrvatsko-talijanskog majstora Andrije Medulića Schiavonea.

Vrijedna donacija Dubrovčana iz New Yorka

Klub Dubrovčana iz New Yorka i Šime Šimunović uručili su dubrovačkoj bolnici pasivne antidekubitalne madrace za bolesničke krevete. Vrijedna je to donacija američkih Hrvata za Opću bolnicu Dubrovnik i Odjel ortopedije. Realizaciju same donacije organizirala je podružnica Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i voditeljica Maja Mozara. “Uime svih djelatnika i pacijenata OB Dubrovnik i Odjela za […]

Sliku ovog velikog kasnorenesansnog slikara darovao je ugledni američki Hrvat dr. Dinko Podrug u svoje osobno ime te u ime Nacionalne federacije kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC).

Nacionalna federacija kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC) na čelu sa Steveom Rukavinom odlučila je, zahvaljujući upravo dr. Podrugu, američkom Hrvatu, kolekcionaru i uglednom psihijatru iz New Yorka koji je sliku kupio prije nekoliko godina u tamošnjoj aukcijskoj kući Sotheby’s, darovati ju upravo Republici Hrvatskoj odnosno Gradu Zagrebu i Muzeju za umjetnost i obrt.

Srećko Budek, Fotoatelier MUO

Ravnatelj Gašparović istaknuo je važnost ove donacije za hrvatsku kulturnu povijest i povijest umjetnosti te zahvalio dr. Podrugu i Nacionalnoj federaciji kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC) ne samo na ovom iznimno vrijednom daru, već i za nesebičnu financijsku pomoć koju su pružili Muzeju za umjetnost i obrt neposredno nakon potresa. Tim su povodom dr. Podrugu i NFCAFC-u uručene posebne Zahvalnice.

U Hrvatsku stigla vrijedna donacija električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

U Hrvatsku je u petak stigao prvi od četiriju tegljača kojima se ovih dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića, iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj doprema donacija bolničkih kreveta s ormarićima, stolicama i stolovima, javlja IKA. Donacija […]

Događanju su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, javlja Muzej za umjetnost i obrt.