Dubrovačkoj bolnici

Vrijedna donacija Dubrovčana iz New Yorka

21. prosinca 2021. u 8:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Klub Dubrovčana iz New Yorka i Šime Šimunović uručili su dubrovačkoj bolnici pasivne antidekubitalne madrace za bolesničke krevete.

Milas u Rumunjskoj: Vjerujem da će ova donacija predstavljati snažan poticaj za daljnje upoznavanje hrvatske kulture

U Dvojezičnoj rumunjsko-hrvatskoj gimnaziji u Karaševu održana je svečana primopredaja donacije vrlo vrijedne obiteljske knjižnice Dinka Milasa, koja je prikupljana kroz više desetljeća. Uz donatora i ravnateljicu gimnazije Alinu Mistoiu, na svečanosti su sudjelovali: Zvonko Milas, državni tajnik, Marija Kapitanović, veleposlanica Republike Hrvatske u Rumunjskoj, Ana Filka, inspektorica za manjine, Slobodan Giureci Ghera, zastupnik Hrvata […]

Vrijedna je to donacija američkih Hrvata za Opću bolnicu Dubrovnik i Odjel ortopedije. Realizaciju same donacije organizirala je podružnica Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i voditeljica Maja Mozara.

“Uime svih djelatnika i pacijenata OB Dubrovnik i Odjela za ortopediju, traumatologiju i neurokirurgiju od srca se zahvaljujemo Klubu Dubrovčana u New Yorku na donaciji pasivnih anti dekubitusnih madraca za bolesničke krevete koja nam je uvelike pomogla da našim pacijentima boravak u bolnici bude što ugodniji, a liječenje što uspješnije. Vaše razumijevanje, podrška i pomoć od iznimne su nam važnosti. Hvala vam što ste prepoznali naše potrebe i pomogli da kroz ovu donaciju uljepšamo bolničku svakodnevicu naših pacijenata”, rekao je izv. prof. prim. dr. sc. Marijo Bekić, ravnatelj bolnice.

U Hrvatsku stigla vrijedna donacija električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

U Hrvatsku je u petak stigao prvi od četiriju tegljača kojima se ovih dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića, iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj doprema donacija bolničkih kreveta s ormarićima, stolicama i stolovima, javlja IKA. Donacija […]

Šime Šimunović iz Kluba Dubrovnik zahvalan je svima koji su daleko od domovine prepoznali ovaj projekt.

“Svojim sudjelovanjem pomogli su zajedništvu i očuvanju hrvatskog identiteta u New Yorku, ali i kupnji madraca koji se uvelike potrebni dubrovačkoj bolnici”, zaključio je Šimunović.