Njemačka

Köln: Predstavljanje budućih krizmanika

12. prosinca 2023. u 14:37

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Drugu nedjelju došašća u crkvi Minoritenkirche u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln, tijekom mise kojom je predsjedao vjeroučitelj krizmanika i župni vikar fra Ivan Režić, upriličeno je predstavljanje 44-ero budućih krizmanika.

Djeca i njihovi roditelji iz Kölna molili krunicu za jedinstvo i mir u svijetu

Vjeroučenici iz Hrvatske katoličke misije Köln, predvođeni svojim vjeroučiteljima, molili su u subotu krunicu za jedinstvo i mir u svijetu. Nakon krunice uslijedila je misa u Minoritenkirche u Kölnu koju je vodio župnik fra Vuk Buljan, u koncelebraciji s fra Ivanom Režićem, župnim vikarom. Toga dana umjesto redovitog vjeronauka u Bonnu i u Kölnu, vjeroučenici […]

Na početku misnog slavlja krizmanici Ivano Vrdoljak i Antonela Međugorac pozdravili su prisutne uime krizmanika, roditelja, vjeroučitelja i prisutne zajednice.

Hrvatska katolička misija Köln

Obraćanje vjeroučitelju i zajednici tijekom obreda pročitala je Rebeka Meščić, a molitvu vjernika čitali su krizmanici Anamarija Ljubas, Sara Mandić, Minea Vidović, Lana Vukoja i Tatjana Soldo. Tijekom obreda svakom od krizmanika uručena je prigodna molitva sa životopisom časnog sluge Božjega o. fra Ante Antića (1893. – 1965.).

Ovako izgledaju mladi Hrvati u narodnim nošnjama iz Kölna, Wuppertala i Düsseldorfa

U kelnskoj prvostolnici u prošlu subotu proslavljeno je tradicionalno Međunarodno misno slavlje. Misu je predvodio pomoćni kelnski biskup dr. Dominikus Schwaderlapp, a u koncelebraciji je sudjelovalo četrdesetak svećenika, voditelja stranih zajednica iz nadbiskupije Köln. Pjevanje i sviranje tijekom misnog slavlja animirale su ove godine poljska i talijanska zajednica. U prinosu darova sudjelovale su, između ostalih, […]

Tijekom misnog slavlja obitelj Vidović upalila je drugu adventsku svijeću, a pjevanje je animirao novoosnovani dječji zbor „Hrvatski slavuji“ pod ravnanjem s. Renate Rapi. Na kraju slavlja čestitku pripravnicima za krizmu i zahvalu dječjem zboru uime župnika i župe uputio je fra Ivan Režić.