Njemačka

Djeca i njihovi roditelji iz Kölna molili krunicu za jedinstvo i mir u svijetu

25. listopada 2023. u 9:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Vjeroučenici iz Hrvatske katoličke misije Köln, predvođeni svojim vjeroučiteljima, molili su u subotu krunicu za jedinstvo i mir u svijetu.

Ovako izgledaju mladi Hrvati u narodnim nošnjama iz Kölna, Wuppertala i Düsseldorfa

U kelnskoj prvostolnici u prošlu subotu proslavljeno je tradicionalno Međunarodno misno slavlje. Misu je predvodio pomoćni kelnski biskup dr. Dominikus Schwaderlapp, a u koncelebraciji je sudjelovalo četrdesetak svećenika, voditelja stranih zajednica iz nadbiskupije Köln. Pjevanje i sviranje tijekom misnog slavlja animirale su ove godine poljska i talijanska zajednica. U prinosu darova sudjelovale su, između ostalih, […]

Nakon krunice uslijedila je misa u Minoritenkirche u Kölnu koju je vodio župnik fra Vuk Buljan, u koncelebraciji s fra Ivanom Režićem, župnim vikarom.

Hrvatska katolička misija Köln

Toga dana umjesto redovitog vjeronauka u Bonnu i u Kölnu, vjeroučenici i njihovi roditelji pridružili su se molitvi djece cijeloga svijeta za toliko potrebni mir i jedinstvo.

U Kölnu izabrano novo vodstvo Frame, u Sindelfingenu krizmano 98-ero mladih, a u Frankfurtu proslavljen Dan župe

Hrvatska katolička misija Köln u petak je izabrala novo vodstvo Frame u sljedećem sastavu: Emanuela Šimić, predsjednica; Katarina Serdarušić, potpredsjednica; Andrea Bušić, tajnica; Paola Miloš, blagajnica i Laura Rajić, voditeljica formacije. Duhovni asistent Frame fra Ivan Režić zahvalio je dosadašnjem vodstvu na dobroj suradnji i predanom služenju na opće dobro Franjevačkog svjetovnog reda i Hrvatske […]

Djecu su pripremale i vodile kroz molitvu krunice s. Renata Rapi i s. Bora Marki, a pjevanje su animirali mladi, uz solistički nastup Marija Vrdoljaka.

Hrvatska katolička misija Köln