FOTOGALERIJA

Ovako izgledaju mladi Hrvati u narodnim nošnjama iz Kölna, Wuppertala i Düsseldorfa

2. listopada 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: franjevci-split.hr

U kelnskoj prvostolnici u prošlu subotu proslavljeno je tradicionalno Međunarodno misno slavlje. Misu je predvodio pomoćni kelnski biskup dr. Dominikus Schwaderlapp, a u koncelebraciji je sudjelovalo četrdesetak svećenika, voditelja stranih zajednica iz nadbiskupije Köln.

U Kölnu izabrano novo vodstvo Frame, u Sindelfingenu krizmano 98-ero mladih, a u Frankfurtu proslavljen Dan župe

Hrvatska katolička misija Köln u petak je izabrala novo vodstvo Frame u sljedećem sastavu: Emanuela Šimić, predsjednica; Katarina Serdarušić, potpredsjednica; Andrea Bušić, tajnica; Paola Miloš, blagajnica i Laura Rajić, voditeljica formacije. Duhovni asistent Frame fra Ivan Režić zahvalio je dosadašnjem vodstvu na dobroj suradnji i predanom služenju na opće dobro Franjevačkog svjetovnog reda i Hrvatske […]

Pjevanje i sviranje tijekom misnog slavlja animirale su ove godine poljska i talijanska zajednica. U prinosu darova sudjelovale su, između ostalih, i dvije djevojke odjevene u hrvatske narodne nošnje. Barjake u procesiji nosili su muškarci iz hrvatskih katoličkih misija, praćeni djevojkama i ženama iz hrvatskih katoličkih misija Köln, Wuppertal i Düsseldorf, odjevenima u prelijepe hrvatske narodne nošnje.

Prije misnog slavlja vjernici su mogli pristupiti svetoj ispovijedi na više jezika, kao i zajedničkoj molitvi krunice. Uslijedio je zabavni program te zakuska u obližnjim prostorijama talijanske misije. Tijekom zabavnog programa nastupili su i hrvatski folkloraši.

franjevci-split.hr
franjevci-split.hr
franjevci-split.hr
franjevci-split.hr