Zagreb

Konačna odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj

14. kolovoza 2023. u 10:45

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je za akademsku godinu 2023./24. ukupno 500 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj, za 308 kandidata – budućih polaznika Tečaja.

Brojni Hrvati iz Njemačke i Švicarske ispunili Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu

Postalo je uobičajeno da svake srijede hodočasnici ispune Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu te sudjeluju u pobožnosti i misnom slavlju. Tako je i ove srijede vlč. Josip Vnučec, umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije, predvodio misno slavlje, a koncelebrirao je mons. Antun Sente, ml., dok su pjevanje animirali članovi župnog zbora “Sveti Josip” pod ravnanjem s. […]

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Sveučilište u Zagrebu), Filozofskom fakultetu u Splitu (Sveučilište u Splitu), Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilište u Rijeci), Filozofskom fakultetu u Osijeku (Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku), Sveučilištu u Zadru, Sveučilištu u Dubrovniku i Filozofskom fakultetu u Puli (Sveučilište u Puli).

O potpisivanju Ugovora o stipendiranju kao i o drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju kandidati izabrani temeljem ove Odluke bit će obaviješteni putem elektroničke pošte.

Hrvatske misionarke u Haitiju javile o napretku radova na Kući Maloga Isusa

Provincija Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije izvijestila je da je na spomendan sv. Joakima i Ane izlivena krovna ploča na Kući Maloga Isusa u Haitiju gdje kao misionarke djeluju hrvatske sestre služavke Malog Isusa. Iz Haitija su se javile s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik… „Srce nam je ispunjeno neizmjernom radošću jer naš dugogodišnji […]

Odluka o dodjeli stipendija nalazi se na ovoj poveznici…