Rim

Korizmena duhovna obnova za redovnice i redovnike te studente i vjernike

19. ožujka 2024. u 9:53

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Mišel Kovačević

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održana je korizmena duhovna obnova za redovnice i redovnike te studente i vjernike laike koju je predvodio vlč. Luka Klarica, svećenik Riječke nadbiskupije, član Zavoda sv. Jeronima.

Rim: Hrvatska zajednica proslavila Stepinčevo

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, hrvatska rimska zajednica u subotu je proslavila blagdan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika. Na svečanom euharistijskom slavlju koje je predslavio kard. Luis Antonio Gokim Tagle, pro-prefekt Dikasterija za evangelizaciju, koncelebrirali su mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj te mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup. Također koncelebriralo […]

Nedjeljna obnova započela je duhovnim nagovorom u kojem je vlč. Klarica, nadahnut psalamskim retkom „Čisto srce stvori mi, Bože…“, istaknuo važnost čistoće srca, djela i nakana u životu vjernika, a na poseban način posvećenih osoba.

Mišel Kovačević

Govoreći u tom kontekstu o opasnosti taštine, vlč. Klarica naveo je i objasnio nekoliko znakova po kojima je moguće prepoznati radimo li nešto motivirani ljubavlju prema Bogu ili ne. Na kraju nagovora zaključio je kako je temelj vjerničkog života u neprestanom ugađanju Bogu.

Lijepe vijesti iz Rima! Splitski franjevac najbolji je student!

Na Papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu rektor prof. Agustín Hernández Vidales dodijelio je fra Jerku Kolovratu Rektorovu nagradu za najboljeg studenta na poslijediplomskom studiju licencijata na Filozofskom fakultetu tijekom akademske godine 2022./2023. S obzirom na pastoralne obveze fra Jerko nije mogao osobno prisustvovati svečanoj dodjeli nagrade, stoga ju je u njegovo ime preuzeo fra Filip […]

Nakon duhovnog nagovora uslijedila je pobožnost križnoga puta te mogućnost pristupanja sakramentu ispovijedi. Duhovna obnova nastavljena je redovitom nedjeljnom svetom misom. Završetak iste obilježila je kratka okrjepa za sve prisutne u prostorima Zavoda sv. Jeronima.