fra Jerko Kolovrat

Lijepe vijesti iz Rima! Splitski franjevac najbolji je student!

19. siječnja 2024. u 9:17

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: franjevci-split.hr

Na Papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu rektor prof. Agustín Hernández Vidales dodijelio je fra Jerku Kolovratu Rektorovu nagradu za najboljeg studenta na poslijediplomskom studiju licencijata na Filozofskom fakultetu tijekom akademske godine 2022./2023.

Bogoslov Mario Tošić u Rimu primio službu akolita

Na nedjelju Isusa Krista Kralja Svega Stvorenja 26. studenog bogoslov Dubrovačke biskupije Mario Tošić, zajedno s drugom braćom iz Papinskoga zavoda Germanicum-Hungaricum u Rimu, postavljen je u službu akolita, izvijestila je Dubrovačka biskupija. Svečano slavlje predvodio je biskup tajnik Dikasterija za kler Andrés Gabriel Ferrada Moreira. U propovijedi je naglasio da je „čudesna dinamika poziva […]

S obzirom na pastoralne obveze fra Jerko nije mogao osobno prisustvovati svečanoj dodjeli nagrade, stoga ju je u njegovo ime preuzeo fra Filip Čogelja.

Nakon nekoliko godina studija i ispita na Filozofskom fakultetu, koji je sastavnica spomenutog Sveučilišta, fra Jerko je u srpnju prošle godine obranio magistarski rad pod naslovom: “Opservacije o akceleraciji. Uvod u neke dromološke kategorije Paula Virilija”.

Screenshot

Ovaj mladić rođen je 1991. godine od oca Miljenka i majke Antonije r. Rebić. Svečane zavjete položio je 22. rujna 2016. Prvi dio studija završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a zatim je 2015. nastavio teološki studij u Vječnom gradu.

U Rimu održan koncert Zagrebačkog kvarteta

Povodom proslave 10. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju i Dana Hrvatskog Sabora, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održan je koncert Zagrebačkog kvarteta. Na početku nedjeljnog programa sve okupljene pozdravio je vlč. Marko Đurin, rektor Zavoda i crkve sv. Jeronima, istaknuvši svoju radost da se upravo u toj crkvi održava ovaj koncert, […]

Fra Jerko je član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu