Švicarska

Korizmenu duhovnu u Luzernu vodio don Grgo Grbešić

30. ožujka 2023. u 8:56

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Luzern

U crkvi sv. Karla u Luzernu od 23. do 26. ožujka održana je korizmena duhovna obnova koju je vodio dr. don Grgo Grbešić, profesor na Teološkom fakultetu u Đakovu.

Upoznavanje Hrvata koji su u posljednje vrijeme doselili u Luzern

Hrvatska katolička misija Luzern organizirala je u prošlu subotu u svom centru susret s Hrvatima koji su u posljednje vrijeme iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije i drugih zemalja doselili na područje ove misije. Odazvalo se četrdesetak osoba, a nekolicina se ispričala. Uz njih na susretu je sudjelovalo i nekoliko članova misijskog vijeća. Voditelj […]

Nakon prigode za sakrament ispovijedi i duhovni razgovor, molitveni program započeo je krunicom. Tema razmatranje prve večeri bila je „Duh i istina“, a voditelj je tumačio svetopisamski tekst o susretu Isusa i Samarijanke.

HKM Luzern

Govoreći o susretu Isusa i preljubnice, drugog je dana prisutnima protumačio snagu Božjeg praštanja. Tema trećega dana bilo je „Božje milosrđe“ koje je vjernicima približeno svetopisamskim tekstom o Petrovom zatajenju Isusa.

HKM Luzern

Nakon euharistijskih slavlja molitveni je program završavao razmatranjem pred Presvetim oltarskim Sakramentom, križom Kristovim i slikom Milosrdnog Isusa.

Hrvati u Luzernu proslavili svetkovinu svog nebeskog zaštitnika: I danas smo pozvani ovom svijetu kazati i posvjedočiti da je Isus živ

Za proslavu svoga nebeskog zaštitnika sv. Franje Asiškoga vjernici Hrvatske katoličke misije Luzern pripremali su se prigodnom trodnevicom koja je održana u crkvi sv. Karla od 29. rujna do 1. listopada. Svaku večer bila je prilika za ispovijed, molila se krunica i pobožnost sv. Franji, slavila sveta misa i organizirano je euharistijsko klanjanje ili čašćenje […]

Veliki misijski zbog animirao je misna slavlja, a zbor mladih klanjanja. Duhovna obnova završila je misnim slavljima u Sarnenu i Luzernu te molitvom i blagoslovom s križem. Za stradale u potresu u Siriji i Turskoj vjernici su ovom prigodom darovali 5.450 franaka.