Sakrament zrelosti

Krizma u HKM-u Köln

14. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

U subotu je 32-oje mladih iz Hrvatske katoličke misije Köln, koja pokriva i Bonn, Leverkusen, Bielstein te Bergheim, primilo sakrament svete potvrde.

Molitva, veselje i zajedništvo Hrvatske katoličke misije Köln

Nakon trogodišnje pauze zbog koronavirusa, vjernici iz Hrvatske katoličke misije Köln uputili su se u zajedništvu s članovima HKM-a Dusiburg na tradicionalno hodočašće Hrvata zapadne Europe u Lourdes. Put prema svetištu, na koji je pošlo 84-ero hodočasnika, bio je ispunjen molitvom, duhovnim poticajima, pjesmom, veseljem, smijehom i zajedništvom. Na svetkovinu Uzašašća Gospodinova sveta misa slavljena […]

Svečano misno slavlje u Minoritenkirche predvodio je mons. Ilija Janjić (umirovljeni kotorski biskup), uz koncelebraciju voditelja misije fra Vuka Buljana i fra Denisa Šimunovića koji je dvije godine pripremao mlade za ovaj sakrament.

Hrvatska katolička misija Köln

Na samom početku misnog slavlja krizmanik David Milanović pozdravio je oca biskupa, zaželjevši mu dobrodošlicu u HKM Köln uime svih krizmanika, njihovih kumova, roditelja, rodbine i prijatelja.

Fra Vuk je na kraju misnog slavlja zahvalio biskupu, čestitao svim slavljenicima koji su pristupili sakramentu zrelosti, kao i njihovim roditeljima te kumovima koji će ih i dalje pratiti i jačati u vjeri.

Prvi naraštaj prvopričesnika iz Hrvatske katoličke misije Köln koji se za ovaj događaj pripremao dvije godine

Prvu svetu pričest u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln u subotu je primilo 43 djece. Slavlje je započelo procesijom kroz Minoritenkirche, a predvodio ga je fra Vuk Buljan koji je uputio i prigodnu propovijed. Na početku svete mise u ime roditelja prvopričesnika sve prisutne je pozdravio otac jedne prvopričesnice koji je svoj djeci zaželio ustrajnost na […]

Tijekom mise pjevanje je predvodio Mješoviti zbor HKM-a Köln pod vodstvom s. Renate Rapi.